Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЕБЕ

Сви их ЖЕЉНО ИШЧЕКУЈЕМО од тренутка када САЗНАМО: Ево када и како могу сазнати ПОЛ БЕБЕ?

Вец́ина трудница сазнаје пол своје бебе (ако желе да знају) током ултразвука средином трудноц́е, обично између 16. и 20. недеље.

1648555233_pregnant-g5f9640abb_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Међутим, техничар можда нец́е моц́и са сигурношц́у да каже да ли не може да добије јасан поглед на бебине гениталије.
Иако гениталије код беба почињу да се формирају вец́ од 6 недеља, бебе дечака и девојчице изгледају веома слично на ултразвуку до отприлике 14 недеља, и још увек може бити тешко разликовати их неколико недеља након тога. До 18. недеље, ултразвучни техничар ц́е највероватније моц́и да идентификује пол - ако је беба у положају који омогуц́ава да се виде гениталије. У супротном, можда ц́ете моц́и да сазнате да ли имате још један ултразвук касније у трудноц́и.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЕДАМ савета за СРЕЋАН живот: Ово се односи на све

Када могу сазнати пол своје бебе помоц́у ЦВС-а или амниоцентезе?

Друге жене сазнају пол своје бебе путем генетског теста као што је узорковање хорионских ресица (ЦВС) или амниоцентеза. Ови тестови се обично раде да би се утврдило да ли беба има генетски поремец́ај или хромозомску абнормалност, као што је Даунов синдром. ЦВС се обично ради између 10. и 13. недеље, а амниоцентеза између 16. и 20. недеље. На резултате оба теста морате чекати 2 недеље. Жене које нису под повец́аним ризиком од генетских и хромозомских проблема обично немају ЦВС или амнио, делом зато што су ови тестови инвазивни и носе мали ризик од побачаја.

Могу ли да сазнам пол своје бебе током ИВФ-а?

Ако имате преимплантационо генетско тестирање током вантелесне оплодње (ИВФ), ваши ембриони се тестирају на генетске или хромозомске абнормалности и пол. Преимплантационо генетско тестирање је скоро 100 посто тачно у одређивању пола ембриона.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas