Oglas
· · Komentari: 0
BEBE

Svi ih ŽELJNO IŠČEKUJEMO od trenutka kada SAZNAMO: Evo kada i kako mogu saznati POL BEBE?

Većina trudnica saznaje pol svoje bebe (ako žele da znaju) tokom ultrazvuka sredinom trudnoće, obično između 16. i 20. nedelje.

1648555233_pregnant-g5f9640abb_1280.jpg
Photo: Pixabay
Oglas

Međutim, tehničar možda neće moći sa sigurnošću da kaže da li ne može da dobije jasan pogled na bebine genitalije.
Iako genitalije kod beba počinju da se formiraju već od 6 nedelja, bebe dečaka i devojčice izgledaju veoma slično na ultrazvuku do otprilike 14 nedelja, i još uvek može biti teško razlikovati ih nekoliko nedelja nakon toga. Do 18. nedelje, ultrazvučni tehničar će najverovatnije moći da identifikuje pol - ako je beba u položaju koji omogućava da se vide genitalije. U suprotnom, možda ćete moći da saznate da li imate još jedan ultrazvuk kasnije u trudnoći.

PROČITAJTE JOŠ: SEDAM saveta za SREĆAN život: Ovo se odnosi na sve

Kada mogu saznati pol svoje bebe pomoću CVS-a ili amniocenteze?

Druge žene saznaju pol svoje bebe putem genetskog testa kao što je uzorkovanje horionskih resica (CVS) ili amniocenteza. Ovi testovi se obično rade da bi se utvrdilo da li beba ima genetski poremećaj ili hromozomsku abnormalnost, kao što je Daunov sindrom. CVS se obično radi između 10. i 13. nedelje, a amniocenteza između 16. i 20. nedelje. Na rezultate oba testa morate čekati 2 nedelje. Žene koje nisu pod povećanim rizikom od genetskih i hromozomskih problema obično nemaju CVS ili amnio, delom zato što su ovi testovi invazivni i nose mali rizik od pobačaja.

Mogu li da saznam pol svoje bebe tokom IVF-a?

Ako imate preimplantaciono genetsko testiranje tokom vantelesne oplodnje (IVF), vaši embrioni se testiraju na genetske ili hromozomske abnormalnosti i pol. Preimplantaciono genetsko testiranje je skoro 100 posto tačno u određivanju pola embriona.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas