· · Коментари: 0
САВЕТИ

Трендови које ће родитељи следити у 2021. години

Васпитање ће бити под другачијим условима.

1609248572_Depositphotos_9305085_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Бити запослена мајка у 2020. години значило је радити од куће са децом која су константно ту и која колико год велика била не могу да схвате да сте ви – на послу.

Прочитајте још: Свака мајка се одриче ових осам ствари

Осим што имају своје потребе за храном и спавањем, деца су једноставно деца, којој требају мама и тата. Како би се максимално олакшало мајкама у години која следи да раде и подижу своју децу од куће, послодавци ће увести флексибилније радно време, са већим паузама у току дана и мањим обимом посла нарочито за мајке које имају млађу децу.

Интеграција техонологије у савремени живот

Истина је да нико од нас није нарочито срећан када наша деца проводе време испред рачунара. Али будући да је школовање од куће условљено праћењем наставе путем рачунара, деца треба да буду ограничена временом које проводе испред екрана, као и његовим садржајем. Дакле ако је због школовања, онда је опрадвано, ако је због играња игрица сатима – онда свакако није. 

Прочитајте још: Како да родитељи препознају да је дете насилно према вршњацима: Пратите ово понашање!

Технологија нам омогућава да се међусобно не отуђимо, повезујући на с са драгим људима, у чему могу да учествују и деца.

Куповина преко интернета

Можда осећај није апсолутно исти као када разгледате у радњама тржних центара ствари које вас занимају али је свакако сигурнија варијанта. Већ сада велики број радњи је своје пословање прилагодио онлине куповини и достави на вашу кућну адресу у року од 24х. 

Фото: Депозит

Очекује се да у години која следи родитељи максимално користе ову опцију при куповини гардеробе, обуће, школских књига и прибора за децу, као и намирница за свакодневни живот.

Прочитајте још: Да ли знате када почињете да се понашате као ваши родитељи?

Посвећеност очувању природе

Свесни смо више него икад да је наш начин живота довео у великој мери да нездраве животне средине. Како би помогли планети да се опорави, родитељи на себе преузимају одговорност за дела човечанства настојећи да се за њих искупе учењем своје деце како да буду пажљивији према природи. Рециклажа, избегавање употребе пластике, штедљивост по питању природних ресурса и одрживот уопште један су од примарних родитељских трендова.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.