· · Komentari: 0
SAVETI

Trendovi koje će roditelji slediti u 2021. godini

Vaspitanje će biti pod drugačijim uslovima.

1609248572_Depositphotos_9305085_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Biti zaposlena majka u 2020. godini značilo je raditi od kuće sa decom koja su konstantno tu i koja koliko god velika bila ne mogu da shvate da ste vi – na poslu.

Pročitajte još: Svaka majka se odriče ovih osam stvari

Osim što imaju svoje potrebe za hranom i spavanjem, deca su jednostavno deca, kojoj trebaju mama i tata. Kako bi se maksimalno olakšalo majkama u godini koja sledi da rade i podižu svoju decu od kuće, poslodavci će uvesti fleksibilnije radno vreme, sa većim pauzama u toku dana i manjim obimom posla naročito za majke koje imaju mlađu decu.

Integracija tehonologije u savremeni život

Istina je da niko od nas nije naročito srećan kada naša deca provode vreme ispred računara. Ali budući da je školovanje od kuće uslovljeno praćenjem nastave putem računara, deca treba da budu ograničena vremenom koje provode ispred ekrana, kao i njegovim sadržajem. Dakle ako je zbog školovanja, onda je opradvano, ako je zbog igranja igrica satima – onda svakako nije. 

Pročitajte još: Kako da roditelji prepoznaju da je dete nasilno prema vršnjacima: Pratite ovo ponašanje!

Tehnologija nam omogućava da se međusobno ne otuđimo, povezujući na s sa dragim ljudima, u čemu mogu da učestvuju i deca.

Kupovina preko interneta

Možda osećaj nije apsolutno isti kao kada razgledate u radnjama tržnih centara stvari koje vas zanimaju ali je svakako sigurnija varijanta. Već sada veliki broj radnji je svoje poslovanje prilagodio online kupovini i dostavi na vašu kućnu adresu u roku od 24h. 

Foto: Depozit

Očekuje se da u godini koja sledi roditelji maksimalno koriste ovu opciju pri kupovini garderobe, obuće, školskih knjiga i pribora za decu, kao i namirnica za svakodnevni život.

Pročitajte još: Da li znate kada počinjete da se ponašate kao vaši roditelji?

Posvećenost očuvanju prirode

Svesni smo više nego ikad da je naš način života doveo u velikoj meri da nezdrave životne sredine. Kako bi pomogli planeti da se oporavi, roditelji na sebe preuzimaju odgovornost za dela čovečanstva nastojeći da se za njih iskupe učenjem svoje dece kako da budu pažljiviji prema prirodi. Reciklaža, izbegavanje upotrebe plastike, štedljivost po pitanju prirodnih resursa i održivot uopšte jedan su od primarnih roditeljskih trendova.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.