Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Женско ИМЕ које су многи заборавили: Све је популарније и у Србији, а са собом носи прелепо значење

Женско име са јаком симболиком

1693316736_shutterstock_1314777902.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Све чешће родитељи у Србији одлучују да детету надену необично име, нетипично за наше подручје. Традиционална и уобичајена имена попут Јелене, Милице, Марије, Николе, Јована падају у заборав, а девојчице и дечаци добијају јединствена и звучна имена, којима често нису потребни ни надимци.

Једна од најпознатијих спортских новинарки Дилета Леота недавно је на свет донела ћерку и дала јој име Ариа. Иако ово прелепо име на прву можда звучи модерно, заправо је реч о давно заборављеном имену које се пре пар година поново вратило у моду. Наиме, реч је о женском имену италијанског порекла које у преводу значи лавица, племенита, часна.

Овом је имену од само четири слова популарност порасла у последњих неколико година, највише захваљујући ликовима у једним од најгледанијих серија „Игра престола“ и „Слатке мале лажљивице“, серијама које су се приказивале и код нас. Стога, нимало не чуди што су ово име почели врло радо да бирају и родитељи у Србији.

У неким се земљама ово име такође даје и мушкој дјеци, па тако у Индији то може бити име и за дечака и девојчицу, док је у арапским земљама ово име углавном избор родитеља за њихове синове.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas