Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РАСКОШНО

6 собних биљака са ЦРВЕНИМ ЛИСТОВИМА И ЦВЕТОВИМА: Оплемениће сваки дом (ФОТО)

Ако волите црвену боју, постоји много различитих собних биљака са јарко црвеним листовима које можете додати у своју затворену башту.

1641210408_anthurium-g34d25d11b_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ево шест прелепих собних биљака са црвеним листовима које ће додати боју вашем дому. Неке од ових биљака могу се садити и на отвореном ако су заштићене од мраза.

1. Божићна звезда

Божићна звезда је једна од најпопуларнијих црвених собних биљака и видећете их много у време Божића. Црвени делови су заправо листови и почињу да се појављују како дани почну да се скраћују зими. Божићна звезда се такође може натерати да цвета у друго доба године смањењем светлости. Добра је идеја да поново посечете божићне звезде када заврше са цветањем како не би постале "дугоноге" и заливајте их само када је земља сува на додир.

Прочиајте још: Класична ЗИМСКА ГРЕШКА која вам УНИШТАВА цвеће, а лако се решава

2. Кротон

Кротони имају прелепо лишће у низу боја укључујући црвену, ружичасту, наранџасту, жуту и зелену. Воле топлоту и влагу и можете их прскати пумпицом са водом по сувом времену. Биљке кротона не воле да се премештају и могу изгубити лишће ако се превише померају.

3. Каладијум

Каладијуми су запањујуће собне биљке са шареним лишћем, укључујући неке прелепе црвене сорте. Они расту из кртола и умиру и поново расту сваке године. Можете оставити гомоље у земљи док су у стању мировања, али их немојте заливати у том периоду.

4. Украсне коприве (колеус)

Украсне коприве имају шарено лишће у низу боја, укључујући неке прелепе нијансе црвене. Постоји много различитих сорти колеуса, укључујући усправне и пратеће сорте које изгледају сјајно у висећим корпама. Биљке колеуса можете узгајати у затвореном или на отвореном и савршене су за сеновита подручја. Ако лишће на вашем колеусу избледи, то може бити зато што биљка добија превише сунчеве светлости.

5. Бромелија

Бромелије су тропске биљке које су савршене за влажна подручја и идеалне су за купатила. Имају дуготрајне цветове који су у ствари модификовани листови. Бромелије су собне биљке које нису захтевне за одржавање. Само пазите да их држите подаље од директне сунчеве светлости јер то може да спали лишће.

6. Антуријум

Антхуриум, такође познат као цвет фламинга, има јарко црвене цветове, који су заправо делови налик листовима. Најбоље расту на јаком, индиректном светлу. При слабом осветљењу добићете мање цвећа, али директна сунчева светлост ће спалити лишће. Антуријуми се могу поделити када постану превелики за своју саксију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas