Oglas
· · Komentari: 0
RASKOŠNO

6 sobnih biljaka sa CRVENIM LISTOVIMA I CVETOVIMA: Oplemeniće svaki dom (FOTO)

Ako volite crvenu boju, postoji mnogo različitih sobnih biljaka sa jarko crvenim listovima koje možete dodati u svoju zatvorenu baštu.

1641210408_anthurium-g34d25d11b_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Evo šest prelepih sobnih biljaka sa crvenim listovima koje će dodati boju vašem domu. Neke od ovih biljaka mogu se saditi i na otvorenom ako su zaštićene od mraza.

1. Božićna zvezda

Božićna zvezda je jedna od najpopularnijih crvenih sobnih biljaka i videćete ih mnogo u vreme Božića. Crveni delovi su zapravo listovi i počinju da se pojavljuju kako dani počnu da se skraćuju zimi. Božićna zvezda se takođe može naterati da cveta u drugo doba godine smanjenjem svetlosti. Dobra je ideja da ponovo posečete božićne zvezde kada završe sa cvetanjem kako ne bi postale "dugonoge" i zalivajte ih samo kada je zemlja suva na dodir.

Pročiajte još: Klasična ZIMSKA GREŠKA koja vam UNIŠTAVA cveće, a lako se rešava

2. Kroton

Krotoni imaju prelepo lišće u nizu boja uključujući crvenu, ružičastu, narandžastu, žutu i zelenu. Vole toplotu i vlagu i možete ih prskati pumpicom sa vodom po suvom vremenu. Biljke krotona ne vole da se premeštaju i mogu izgubiti lišće ako se previše pomeraju.

3. Kaladijum

Kaladijumi su zapanjujuće sobne biljke sa šarenim lišćem, uključujući neke prelepe crvene sorte. Oni rastu iz krtola i umiru i ponovo rastu svake godine. Možete ostaviti gomolje u zemlji dok su u stanju mirovanja, ali ih nemojte zalivati u tom periodu.

4. Ukrasne koprive (koleus)

Ukrasne koprive imaju šareno lišće u nizu boja, uključujući neke prelepe nijanse crvene. Postoji mnogo različitih sorti koleusa, uključujući uspravne i prateće sorte koje izgledaju sjajno u visećim korpama. Biljke koleusa možete uzgajati u zatvorenom ili na otvorenom i savršene su za senovita područja. Ako lišće na vašem koleusu izbledi, to može biti zato što biljka dobija previše sunčeve svetlosti.

5. Bromelija

Bromelije su tropske biljke koje su savršene za vlažna područja i idealne su za kupatila. Imaju dugotrajne cvetove koji su u stvari modifikovani listovi. Bromelije su sobne biljke koje nisu zahtevne za održavanje. Samo pazite da ih držite podalje od direktne sunčeve svetlosti jer to može da spali lišće.

6. Anturijum

Anthurium, takođe poznat kao cvet flaminga, ima jarko crvene cvetove, koji su zapravo delovi nalik listovima. Najbolje rastu na jakom, indirektnom svetlu. Pri slabom osvetljenju dobićete manje cveća, ali direktna sunčeva svetlost će spaliti lišće. Anturijumi se mogu podeliti kada postanu preveliki za svoju saksiju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas