Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири мале собне биљке које ће улепшати сваки ентеријер, а потребна им је минимална нега (ФОТО)

Биљке које штеде простор

1661277358_drops-geba74b7ff_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Када немате пуно простора у свом дому за велике, високе собне биљке, увек можете да изаберете оне мање и украсите ентеријер зеленилом. И оне имају своје дражи. Могу да украсе полице, столове и разне углове.

Пилеа Пеперомиоидес

Ове биљка је компакта, што је чини савршеном малом биљком. Такође се назива кинеском биљком новца или биљком која се обично користи као поклон. За гајење им је потребно добро дренирајућем, не воле превише заливања, тако да је оставите да се потпуно осуши између заливања. Добро расту на јаком, али индиректном светлу. Ако их ставите директно на прозор, лишће би убрзо могло да пропадне.

Прочитајте још: Дому уноси дух егзотике: Како се гаји КАЛАТЕА?

Ецхевериа

Носи назив и "камена ружа" због листова који изгледају као да расту у камену, а имају облик руже.Њима није потребна посебна нега све док им не дајете превише воде и недовољно светла. Изданци расту споро, али уз мало стрпљења имаћете савршену биљку која ће крастити неки кутак у вашем дому. Важно је да је не заливате претерано, а сачекајте да се земља потпуно осуши између заливања, пише Тхе Спруце. 

Пеперомиа Цаперата Росо

Ово је вишегодишња, тропска биљка. Специфична је по својим тамноцрвеним доњим странама листова и текстурираним сјајним зеленим листовима напред. Пеперомије су одличне у условима умереног осветљења. Залијте биљку када се скоро осуши и неће захтевати посебну негу.

Прочитајте још: Гаји се лако и штити човека: ИРИС је најпознатији цвет у митологији и једноставан је за одржавање

Нервна биљка (фитонија)

Још једна мала и слатка биљка. Биљка је која такође на захтева много неге. Воле добро дренирано, влажно тло. Узгајајте их на јаком светлу како бисте одржали живе боје лишћа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas