Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како правилно неговати МУШКАТЛЕ ТОКОМ ЗИМЕ? Придржавајте се ових савета

Сачувајте омиљено цвеће током хладних дана

1665568785_flowers-g011da830f_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Као вишегодишња биљка, мушкатла може да презими и да на пролеће поново обрадује својим прелепим цветовима, али једино ако се унесе унутра. Пре него што их унесете, ослободите их сувих, али и здравих цветова, као и у сувих листова како биљци не би одузимали енергију.

Да бисте успели да сачувате ово цвеће, неопходно је да му обезбедите адекватне услове:

Ставите их у просторију где је температура између 5 и 12 степени Целзијуса и има природе светлости. Током зиме, оне су у периоду мировања, а ако их ставите у топлу и мрачну просторију, појавиће се танки и бледи изданци. Они нису добар знак, напротив, исцрпљују биљку, па ће на пролеће бити слаба и биће јој веома тешко да се опорави.

Прочитајте још: Кућне биљке које могу да донесу позитивну енергију сваком дому: Имају бројне предности

Колико се залива?

У току “зимског сна” мушкатлама није потребно много воде – заливају се повремено. Довољно је једном у две недеље или чак једном у месец дана. Што се тиче прихране, нема потребе за тим све до марта, јер је биљка у фази мировања и одмора.

Шта је потребно урадити када стигне пролеће?

Када стигне пролеће, потребно их је орезати, тако што се скрате врхови и биљка залије. Немојте је одмах стављати на директно сунце. Оставите јој неколико дана да се постепено прилагоди новим условима. После три недеље потребно је пресадити је, редовно заливати у по потреби прехрањивати одговарајућим ђубривима које можете направити и сами. Ђубриво се може направити и од природних, еколошких састојака који не загађују природну средину, а помоћи ће биљци да брже напредује.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas