Oglas
· · Komentari: 0

Kućne biljke koje mogu da donesu pozitivnu energiju svakom domu: Imaju brojne prednosti

Sobne biljke mogu učiniti mnogo više za vas od jednostavnog dekorisanja doma

1665062877_a-leaf-g7d6908489_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Osim što izgledaju dekorativno i unose note prirode u vaše enterijere, biljke nude zdravstvene i mentalne prednosti koje ih čaloine potpuno vrednim naše nege i pažnje. Biljke ne samo da obezbeđuju svežiji vazduh u vašem domu, već mogu i da podstaknu vašu pozitivnost i da učine da se osećate bolje u životu uopšte.

Orhideja

Orhideje su apsolutno prelepe, tako da nećete imati problema da pronađete mesto za njih u vašem domu. Ne samo da će lepota cveća uticati na vaše raspoloženje, već će i miris osvežiti vaš dom i daće vam neophodnu energiju.  Orhideje su prilično jednostavne za negu i uvek će vam izmamiti osmeh na lice.

Foto: Piksabej

Pročitajte još: Kako se gaji DAN I NOĆ? Idealna biljka za jesen i zimu

Bambus

O bambusu je zaista lako brinuti, što samo po sebi donosi lepo raspoloženje jer retko ko želi biljku koja zahteva više nege od kućnog ljubimca ili bebe. Takođe se veruje da je bambus biljka sreće, pa ćete se svaki put kada ga pogledate osećati odlično.

Sukulenti/čuvarkuća

Sukulenti su u osnovi biljke koje zadržavaju vodu. Kaktusi su dobar primer, ali nisu jedine opcije koje imate. U stvari, postoji mnogo sukulenata koji su mekani, šareni, imaju zanimljive listove i nisu bodljikavi. Mnogi od njih ostaju male veličine, što ih čini odličnim izborom za dekorisanje raznih prostorija u vašem domu.  

Aloja vera

Ne samo da se aloja vera može koristiti za ublažavanje opekotina od sunca i iritacije kože, već će vas učiniti i srećnijim. Zašto? Zato što je ova biljka odlična za prečišćavanje vazduha u vašoj kući. Takođe izgleda prelepo i jednostavna je za negu.

Foto: Piksbej

Zeleni ljiljan

Ova biljka se sama regeneriše, ima jedinstven oblik i izgled koji doprinosi dekoru svake sobe u vašoj kući. Zeleni ljiljan je takođe jedna od najboljih biljaka za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Spatifilum / mesečev cvet

Ne samo da ova biljka neutrališe loš kvalitet vazduha, već vas takođe podstiče da iskoristite svoju duhovnu stranu i osetite mir. U narodu je poznata i kao “Ženska Sreća”. Lako se uzgaja i cvetaće i u tamnijim uglovima vaše kuće.

Pročitajte još: Ako ovako namestite biljke učinićte enterijer lepšim, a njima stvoriti bolje uslove

Zlatna puzavica

Đavolji bršljan, poznat i kao biljka novca je laka za gajenje.  Veruje se da posedovanje biljke novca u uglu vašeg doma smanjuje anksioznost, stres i negativno razmišljanje. Takođe se veruje da ova biljka donosi zdravlje i prosperitet.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas