· · Коментари: 0
биљке

Како се лети негује КАКТУС: Коју врсту имате?

Кактус током летњих месеци захтева мало другачију негу.

1627642739_Depositphotos_11485070_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Кактусима је потребан нега током свих годишњих доба како би напредовали. Правилно заливање, температура и количина сунчеве светлости су веома важни.

Неговање кактуса током лета

Касно пролец́е и рано лето обично су главни део сезоне раста кактуса. Међутим, свакако све време морамо да га одржавамо негованим.

Прочитајте још: Право место за ОРХИДЕЈУ: Шта треба да избегавамо?

Залијевање кактуса током лета

Начин заливања током летњих месеци варира у зависности од врсте кактуса који имате. Пустињске кактусе треба да заливамо  само ако је тло суво на додир. Не треба да претерујемо јер ће корење почети да труне. Шумски кактуси разликују се од пустињских кактуса по томе што ц́ете током летњих месеци да из заливате као нормалну собну биљку. То значи свакодневно заливање, наравно, без претеривања због корења, али свакако можете да имате више слободе.

Прочитајте још: Грчка тераса за право летње уживање: Мало улагања и још мање посла око ње

Кактус и светлост

Пустињски кактус може да поднесе топлоту и директну сунчеву светлост, међутим, будуц́и да су куц́не или баштенске биљке и не живе у природном окружењу, може да их опече превише директне сунчеве светлости током летњих месеци. Шумски кактуси воле јаку сунчеву светлост, али не подносе директну сунчеву светлост. Воле имитацију светлости коју би добили у тропским шумама. Шумски кактус воли да буде напољу током лета, али пазите да му температура и осветљење буду добри.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.