Oglas
· · Komentari: 0
biljke

Kako se leti neguje KAKTUS: Koju vrstu imate?

Kaktus tokom letnjih meseci zahteva malo drugačiju negu.

1627642739_Depositphotos_11485070_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Kaktusima je potreban nega tokom svih godišnjih doba kako bi napredovali. Pravilno zalivanje, temperatura i količina sunčeve svetlosti su veoma važni.

Negovanje kaktusa tokom leta

Kasno proleće i rano leto obično su glavni deo sezone rasta kaktusa. Međutim, svakako sve vreme moramo da ga održavamo negovanim.

Pročitajte još: Pravo mesto za ORHIDEJU: Šta treba da izbegavamo?

Zalijevanje kaktusa tokom leta

Način zalivanja tokom letnjih meseci varira u zavisnosti od vrste kaktusa koji imate. Pustinjske kaktuse treba da zalivamo  samo ako je tlo suvo na dodir. Ne treba da preterujemo jer će korenje početi da trune. Šumski kaktusi razlikuju se od pustinjskih kaktusa po tome što ćete tokom letnjih meseci da iz zalivate kao normalnu sobnu biljku. To znači svakodnevno zalivanje, naravno, bez preterivanja zbog korenja, ali svakako možete da imate više slobode.

Pročitajte još: Grčka terasa za pravo letnje uživanje: Malo ulaganja i još manje posla oko nje

Kaktus i svetlost

Pustinjski kaktus može da podnese toplotu i direktnu sunčevu svetlost, međutim, budući da su kućne ili baštenske biljke i ne žive u prirodnom okruženju, može da ih opeče previše direktne sunčeve svetlosti tokom letnjih meseci. Šumski kaktusi vole jaku sunčevu svetlost, ali ne podnose direktnu sunčevu svetlost. Vole imitaciju svetlosti koju bi dobili u tropskim šumama. Šumski kaktus voli da bude napolju tokom leta, ali pazite da mu temperatura i osvetljenje budu dobri.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas