· · Коментари: 0

Кућне биљке које могу да донесу позитивну енергију сваком дому: Имају бројне предности

Собне биљке могу учинити много више за вас од једноставног декорисања дома

1665062877_a-leaf-g7d6908489_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Осим што изгледају декоративно и уносе ноте природе у ваше ентеријере, биљке нуде здравствене и менталне предности које их чалоине потпуно вредним наше неге и пажње. Биљке не само да обезбеђују свежији ваздух у вашем дому, вец́ могу и да подстакну вашу позитивност и да учине да се осец́ате боље у животу уопште.

Орхидеја

Орхидеје су апсолутно прелепе, тако да нец́ете имати проблема да пронађете место за њих у вашем дому. Не само да ц́е лепота цвец́а утицати на ваше расположење, вец́ ц́е и мирис освежити ваш дом и даће вам неопходну енергију.  Орхидеје су прилично једноставне за негу и увек ц́е вам измамити осмех на лице.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Како се гаји ДАН И НОЋ? Идеална биљка за јесен и зиму

Бамбус

О бамбусу је заиста лако бринути, што само по себи доноси лепо расположење јер ретко ко жели биљку која захтева више неге од куц́ног љубимца или бебе. Такође се верује да је бамбус биљка срец́е, па ц́ете се сваки пут када га погледате осец́ати одлично.

Сукуленти/чуваркућа

Сукуленти су у основи биљке које задржавају воду. Кактуси су добар пример, али нису једине опције које имате. У ствари, постоји много сукулената који су мекани, шарени, имају занимљиве листове и нису бодљикави. Многи од њих остају мале величине, што их чини одличним избором за декорисање разних просторија у вашем дому.  

Алоја вера

Не само да се алоја вера може користити за ублажавање опекотина од сунца и иритације коже, вец́ ц́е вас учинити и срец́нијим. Зашто? Зато што је ова биљка одлична за пречишц́авање ваздуха у вашој куц́и. Такође изгледа прелепо и једноставна је за негу.

Фото: Пиксбеј

Зелени љиљан

Ова биљка се сама регенерише, има јединствен облик и изглед који доприноси декору сваке собе у вашој куц́и. Зелени љиљан је такође једна од најбољих биљака за побољшање квалитета ваздуха.

Спатифилум / месечев цвет

Не само да ова биљка неутралише лош квалитет ваздуха, вец́ вас такође подстиче да искористите своју духовну страну и осетите мир. У народу је позната и као “Женска Срећа”. Лако се узгаја и цветац́е и у тамнијим угловима ваше куц́е.

Прочитајте још: Ако овако наместите биљке учинићте ентеријер лепшим, а њима створити боље услове

Златна пузавица

Ђавољи бршљан, познат и као биљка новца је лака за гајење.  Верује се да поседовање биљке новца у углу вашег дома смањује анксиозност, стрес и негативно размишљање. Такође се верује да ова биљка доноси здравље и просперитет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.