Oglas
· · Komentari: 0

Ako ovako namestite biljke učinićte enterijer lepšim, a njima stvoriti bolje uslove

Biljke čine okruiženje lepšim, daju posebnu energiju prostoriji, a korisne su i za vazduh koji dišemo u kući

1663936370_geranium-g23f1ecc0a_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Savetuje se da kako zbog estetike, tako i zbog drugih korisnih razloga grupišete biljke.

Bilo da to radite da biste biljke držali blizu kako biste olakšali brigu o njima ili zato što izgleda lepo, grupisanje sobnih biljaka može da bude veoma korisno iz više razloga. Estetski je prijatno grupisati biljke zajedno i može odmah da doda nešto posebno vašem prostoru. To je takođe odličan način da skratite vreme zalivanja, ali je takođe korisno i za same biljke.

Pročitajte još: Kada je idealno vreme da unesemo MUŠKATLE? Pratite temperaturu

Grupisanje sobnih biljaka

- Vazduh u zatvorenom prostoru je suv, posebno kada se koriste klima uređaji i izvori toplote. Tropske biljke preferiraju nivoe vlažnosti koji odražavaju njihovu prirodnu klimu, što zahteva redovno održavanje. Grupisanje sobnih biljaka koje vole vlagu zajedno povećava sadržaj vlage u neposrednom okruženju, čineći ih srećnijim i zdravijim. Još jedan sjajan razlog da grupišete svoje kućne biljke je to što olakšava brigu o njima. Ako imate gomilu biljaka koje su na istom rasporedu zalivanja i imaju slične potrebe za svetlom, grupišite ih u gomilu - kaže Džilijana Tomas specijalista za botaniku za The Spruce.

Načini grupisanja sobnih biljaka

Sve dok biljke imaju iste potrebe, trebalo bi da uspevaju zajedno. Takođe možete da izh postavite u slojevima tako što ćete najviše biljke da postavite pozadi, a manje prema napred. To stvara bujni kutak u vašem domu ili na polici.

Pročitajte još: Razlozi zbog kojih bi trebalo da imamo sobne biljke: Brojni pozitivni efekti

Kako uspešno grupirati biljke?

- Kada grupišete biljke, pazite da ih ne gužvate. Bez dovoljnog protoka vazduha, nakupljanje vlage će izazvati bolesti i štetočine. Umesto da ih postavljate veoma blizu, ostavite nekoliko centimetara između svake posude - savetuje Tomas.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas