Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

Кућно цвеће чисти ваздух и отклања стрес

Климатски услови итекако могу да утичу на расположење.

1616171844_Depositphotos_186810104_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ипак, природа има решење како да се изборите са лошом вољом, апатијом или депресијом ако се окружите неком од ових биљака.

Алое вера

Позната као "биљка бесмртности" међу Египћанима, ова биљка се традиционално држала поред врата како би чувала дом од злих духова и унела позитивну енергију.

Прочитајте још: Ове биљке наши стари никада нису садили у дворишту: Туја на окућници лоше утиче на децу, ОРАХ у дворишту доноси СМРТ

Са научног гледишта прочишћава ваздух од канцерогених материја и емитује кисеоник ноћу, помажући да боље спавамо и будемо мање узнемирени ујутру. Осим тога, побољшава памћење и концентрацију.

Спатифилум

Са својим упечатљивим белим цветовима ова биљка је предиван украс и има умирујуће дејство. Позната је по ефикасном уклањању спора буђи у ваздуху и неутралисању отровних гасова попут угљен-моноксида и формалдехида. У суштини, спатифилуми су органски прочишћивачи ваздуха који дом могу да учине још пријатнијим местом за боравак.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Да букет ДУЖЕ траје: Додајте кашичицу ОВОГ ЗАЧИНА и цвеће ће бити СВЕЖЕ ДАНИМА

Лаванда

Ова биљка је хиљадама година медицински коришћена за смиривање живаца, ублажавање главобоља, спречавање несанице и као помоћ у депресији.

Њен мирис још има главну улогу у ароматерапијским третманима, а истраживање из 2009. године открило је да мирис лаванде има значајно дејство на снижавање пулса у стресним ситуацијама.

Босиљак

Осим лепих свилених листова и примамљивог мириса, омиљена свежа биљка такође садржи велике количине органске материје зване линалоол који се обично користи у ароматерапији. Тим јапанских научника спровео је лабораторијско истраживање на пацовима и открио да изложеност линалоолу смањује појачани стрес и узнемиреност.

Прочитајте још: Да вам ни једна бодља не остане на руци: Начин да БЕЗБЕДНО ПРЕСАДИТЕ КАКТУС

Бршљан

Ова романтична лозица је изузетно ефикасан прочишћивач ваздуха. Научници НАСА назвали су бршљан једном од најбољих биљака на свету за филтрирање ваздуха. Изузетно је ефикасан у уклањању смога или секундарног дима у затвореном простору. Додатни плус је чињеница да се ова биљка изузетно лако одржава јер не захтева много воде ни светла за раст.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas