Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСПРОБАЈТЕ

Најбоље природно ђубриво за собне биљке: Чиста енергија за цвеће! (РЕЦЕПТ)

Собно цвеће захтева негу, а њу ћете најбоље обезбедити ако га прихраните овим ђубривом

1649490862_pots-gbe63f21e6_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Они који негују собне биљке знају да оне неће расти и бујати само од воде. Прихрана је веома битна. Али не било која. Најбоље је собно цвеће прихрањивати природним средствима.

Ово ђубриво је одлично за собне биљке!

Можете да користите:

  • 1 супена кашика шећера;
  • 30 мл пасте за зубе;
  • вода у којој се кувао кромпир;
  • талог од кафе.

Цвеће обожава шећер јер садржи глукозу и фруктозу. Глукоза биљкама служи као извор енергије. Повремено сипајте кашику шећера по површини земље, а затим залијте биљку. Ово је неопходно урадити једном недељно.

Собно цвеће не воли кисело тло, а паста за зубе ће вам помоћи да се носите са тим. У 1 литар воде исцедите око 30 мл пасте за зубе, промућкајте воду па залијте цвеће. Калцијум ће на тај начин директрно ући у земљу и обезбедити храну корену биљке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Биљке обожавају скроб. Стога никад не просипајте воду у којој се кувао кромпир. Једноставно је охладите и том водом залијте собне биљке.

Ако пијете домаћу кафу никад не бацајте талог. Њега додајте земљи коју користите за садњу собног биља. Кафа садржи много азота, а биљке то обожавају. Али никад не стављајте талог од кафе на површину саксије, увек га измешајте са земљом приликом пресађивања цвећа.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas