Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Ова биљка лечи АФТЕ, КАНДИДУ, КАШАЉ! Свако вече ПРЕД СПАВАЊЕ попијте чај од ње и бићете ПРЕПОРОЂЕНИ!

Природни лекови су увек најбоља превентива и чувари здравља!

1617884572_cvece.JPG
Фото: Принтсцреен/Инстаграм/газзаритеа
Oglas

Како не бисмо дошли у ситуацију да имамо озбиљније проблеме са здрављем, потребно је пре свега да се здраво хранимо, хидрирамо и негујемо здраве животне навике. Ипак, ту су и лекови из природе, који су најјача превентива, а овога пута реч је о мајчиној душици и њеним позитивним дејствима на организам.

Мајчина душица и имунитет

Ова биљка је изузетно богата витамином Ц који игра значајну улогу у јачању имунитета. Он потпомаже производњу белих крвних зрнаца што је кључно  за јак имуни систем. Делује и као антиоскидант, подстиче производњу колагена и то је корисно како за кожу, тако и та регенераицју слузокоже и ткива. Томе доприносе фенолни антиоксиаднти као што су, тимонин лутеин и зеаксантин. Они елиминиишу слободне радикале, опасне нуспроизводе ћелијског  метаболизма који уништавају здравље ћелија и или дегенерације на њима. У неку руку, мајчина душица на овај начин и јача имунитет и смањује шансе за настанак рака.

Здравље је оно најдрагоценије што имамо.

За циркулацију

С обзиром да је богата гвожђем, мајчина душица утиче и на производњу црвених крвних зрнаца и бољу циркулацију. То уједно значи и бољу снабдевеност свих органа кисеоником, као и другим храњивим материјама које се преносе крвотоком.

Мајчина душица за здравље срца

Сматра се да тимијан може да смањи ниво лошег холестерола и утиче на смањење високог крвног притиска. На овом пољу посебно се корисном показала врста мајчине душице која расте у Пакистану и Авганстану. Било како било, није лоше да уврстите било коју врсту ове биљке у своју свакодневну рутину, било да замените шољу кафе чајем од тимијана или да уместо соли посегнете за њом као зачином. 

Мајчина душица за смирење
Да ли сте од оних који се свакодневно боре са стресом? Ко није! Само што неки од нас то подносе лакше, а неки теже. То заправо зависи од тога како доживљавамо стресне ситуације и повратно утиче на наше расположење. Стрес је изузетено опасан јер утиче на здравље у целини и један је од узрока пада имунитета. Мајчина душица богата је витамином Б6  за који се показало да повољно делује на неуротрансмитере који су повезани са хормонима стреса. Другим речима, ако редовно пијете чај од мајчине душице, ваша способност да изађете на крај сами са собом у стресним ситуацијама биће на нивоу. Одлична је за смирење и боље расположење, а у те сврхе посебно је добар њен састојак карвакрол.

Афте у устима

Афте знају да буду прилично незгодна појава  који спечава  нормално конзумирање хране, а настају сулед различитих узрока – што због пада имунитета, што због физичких повреда и инфекција. Мајчина душица делује антибактеријски али и зацељујуће и помаже да афте у устима брже зацеле и нестану.

Гљивичне инфекције

Ова биљка показала се моћном у борби против неколико вртса гљивичних инфекција,укључујући и кандиду, криптококус и аспергилус, као и разне врсте буђи. За интерну употребу чај од мајчине душице је закон, док је за спољашњу борбу са гљивицама погодније уље.

Мајчина душица за желудац

Болови у желуцу и грчеви су проблем који углавном лечимо наном.

Па, треба да знате да је мајчина душица биљка из истог рода и да итекако може помоћи код болова у желуцу захваљући томе што делује као антиспазмодик. На исти начин може вам помоћи у колико имате менструалне грчеве.

Генерално је добра за све гастроинтестиналне проблеме. Решиће вас болова и мучнине и ослободити гасова и надутости.

Пошто делује као антибиотик, регулисаће вишак лоших бактерија у цревима, подстакнути нормалан рад црева, ублажити дијареју.

Онда када имате стомачни вирус, чај од мајчине душице је оно што ам треба, али исто тако може бити од велике користи уколико сте се случајно отровали храном. Штавише, ако зачините своје јело са њом, можда можете спречити да до овога и дође!

Напомена: Уколико имате било какав здравствени проблем, пре узимања било ког природног лека, прво се консултујте са лекаром.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas