Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке

Пет НАЈСКУПЉИХ БИЉАКА на свету: Једна је продата и за више од милион долара

Већина биљака има приступачну цену, али постоје и оне које имају цифре од којих би вам се завртело у глави

1655119527_japanese-garden-2834191_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Фактори као што су реткост, лепота, узгој и размножавање потенцијално играју улогу када је у питању одређивање цене скупих биљака.

Смоква са зрелим листовима "фиддле" (80 до 400 долара)

Може да нарасте скоро 15 метара тропским кишним шумама, док у затвореном простору највише 3 метра. Препознатљиво лишће је омиљено многим дизајнерима ентеријера, тако да је потражња још више подигла цену. Не воле сув ваздух или промају, нити добро реагују на превише или премало сунца.

Прочитајте још: Традиција која траје већ 20 милиона година: Непролазна лепота древне магнолије

Разнобојна монстера (700 до 5000 долара)

Шарена монстера је тренутно једна од најпопуларнијих биљака. Спора брзина размножавања биљке је чини веома ретком. Може да се нађе у разним нијансама, без два листа истог облика, па ју је јединственост учинила посебном.

Филадендрон Минима (50 до 8.150 долара)

Ово је тропска биљка која се често назива и Мини Монстера или Пиццоло. Оно што је чини занимљивом је то што има  само четири листа. Док се типичне врсте ове биљке продају за 20 до 50 долара, разноврсне сорте коштају више.

Прочитајте још: 3 сигурна знака да је време да ПРЕСАДИТЕ орхидеју: Урадите то на ОВАЈ начин за бујно цветање

Шенжен Нонгке орхидеја (до 200.000 долара)

Орхидеја Шенжен Нонгке је биљка коју су развили научници који су неуморно радили осам година у лабораторији на култивисању овог цвета. Некада је овој биљци потребно и четири до пет година да процвета.Драгоцени примерци се продају на аукцији и за невероватних 200.000 долара.

Бонсаи од старог бора (50 до 1,3 милиона долара)

Бонсаи са највећом ценом је вековима стари бели бор, који је продат за око 1,3 милиона долара.

БОНУС ВИДЕО


 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas