Oglas
· · Komentari: 0
biljke

Pet NAJSKUPLJIH BILJAKA na svetu: Jedna je prodata i za više od milion dolara

Većina biljaka ima pristupačnu cenu, ali postoje i one koje imaju cifre od kojih bi vam se zavrtelo u glavi

1655119527_japanese-garden-2834191_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Faktori kao što su retkost, lepota, uzgoj i razmnožavanje potencijalno igraju ulogu kada je u pitanju određivanje cene skupih biljaka.

Smokva sa zrelim listovima "fiddle" (80 do 400 dolara)

Može da naraste skoro 15 metara tropskim kišnim šumama, dok u zatvorenom prostoru najviše 3 metra. Prepoznatljivo lišće je omiljeno mnogim dizajnerima enterijera, tako da je potražnja još više podigla cenu. Ne vole suv vazduh ili promaju, niti dobro reaguju na previše ili premalo sunca.

Pročitajte još: Tradicija koja traje već 20 miliona godina: Neprolazna lepota drevne magnolije

Raznobojna monstera (700 do 5000 dolara)

Šarena monstera je trenutno jedna od najpopularnijih biljaka. Spora brzina razmnožavanja biljke je čini veoma retkom. Može da se nađe u raznim nijansama, bez dva lista istog oblika, pa ju je jedinstvenost učinila posebnom.

Filadendron Minima (50 do 8.150 dolara)

Ovo je tropska biljka koja se često naziva i Mini Monstera ili Piccolo. Ono što je čini zanimljivom je to što ima  samo četiri lista. Dok se tipične vrste ove biljke prodaju za 20 do 50 dolara, raznovrsne sorte koštaju više.

Pročitajte još: 3 sigurna znaka da je vreme da PRESADITE orhideju: Uradite to na OVAJ način za bujno cvetanje

Šenžen Nongke orhideja (do 200.000 dolara)

Orhideja Šenžen Nongke je biljka koju su razvili naučnici koji su neumorno radili osam godina u laboratoriji na kultivisanju ovog cveta. Nekada je ovoj biljci potrebno i četiri do pet godina da procveta.Dragoceni primerci se prodaju na aukciji i za neverovatnih 200.000 dolara.

Bonsai od starog bora (50 do 1,3 miliona dolara)

Bonsai sa najvećom cenom je vekovima stari beli bor, koji je prodat za oko 1,3 miliona dolara.

BONUS VIDEO


 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas