Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљка

Право место за ФИКУС у кући: Где би требало да га поставимо да нам донесе највише?

Фикус спада у најпопуларније биљке, а има и одређену симболику због које је цењен у Фенг Шуи филозофији. Ево где у кући треба да стоји ова биљка

1640676777_ficus-g30db89834_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Постоје одређене собне биљке које је пожељно имати у сваком дому, а фикус је једна од њих. Потиче из породице каучука и због тога носи назив биљка гума иако се од ње ништа не производи. Нејно природно станиште је Јужна Азија, нарочито Индија и острво Јава где по шумама расте високо. Веома је популаран и као собна биљка захваљујући својим декоративним, широким тамнозеленим листовима.

Осим што се лако гаји и уклапа у сваки амбијент, од класичног до модерног, фикус је веома цењен и у Фенг Шуи филозофији. Симболише обиље, срећу и богатство и помаже у протоку добре енергије у дому. Такође, чисти ваздух у просторији од штетних гасова, нарочито од формалдехида, хемикалије која се јавља у готово сваком затвореном простору.

Прочитајте још: Ако сте почетник, ове 4 собне биљке су одличне за одржавање

Где поставити фикус?

Према Фенг Шуи учењу, његови широки округли листови чине га идеалним за постављање у углове просторија како би се ублажиле њихове оштрине. Нарочито погодно место је угао за богатство. Да бисте га пронашли, станите у центар свог дома и пронађите северни део стана. Ту ставите фикус. Али исто тако водите рачуна да на том месту биљка има доста природног светла и да је редовно заливате и прехрањујете

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas