Oglas
· · Komentari: 0
biljka

Pravo mesto za FIKUS u kući: Gde bi trebalo da ga postavimo da nam donese najviše?

Fikus spada u najpopularnije biljke, a ima i određenu simboliku zbog koje je cenjen u Feng Šui filozofiji. Evo gde u kući treba da stoji ova biljka

1640676777_ficus-g30db89834_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Postoje određene sobne biljke koje je poželjno imati u svakom domu, a fikus je jedna od njih. Potiče iz porodice kaučuka i zbog toga nosi naziv biljka guma iako se od nje ništa ne proizvodi. Nejno prirodno stanište je Južna Azija, naročito Indija i ostrvo Java gde po šumama raste visoko. Veoma je popularan i kao sobna biljka zahvaljujući svojim dekorativnim, širokim tamnozelenim listovima.

Osim što se lako gaji i uklapa u svaki ambijent, od klasičnog do modernog, fikus je veoma cenjen i u Feng Šui filozofiji. Simboliše obilje, sreću i bogatstvo i pomaže u protoku dobre energije u domu. Takođe, čisti vazduh u prostoriji od štetnih gasova, naročito od formaldehida, hemikalije koja se javlja u gotovo svakom zatvorenom prostoru.

Pročitajte još: Ako ste početnik, ove 4 sobne biljke su odlične za održavanje

Gde postaviti fikus?

Prema Feng Šui učenju, njegovi široki okrugli listovi čine ga idealnim za postavljanje u uglove prostorija kako bi se ublažile njihove oštrine. Naročito pogodno mesto je ugao za bogatstvo. Da biste ga pronašli, stanite u centar svog doma i pronađite severni deo stana. Tu stavite fikus. Ali isto tako vodite računa da na tom mestu biljka ima dosta prirodnog svetla i da je redovno zalivate i prehranjujete

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas