Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цвеће

САВЕТИ за најлепшу БАШТУ: Које цвеће је најбољи избор? (ФОТО)

Овог лета се побрините да ваша башта буде уређена као са разгледнице.

1653555011_profimedia-0106144921.jpg
Oglas

Дошло је време седења у баштама и двориштима. Како би сте што више уживали у њима и искористили сав њихов потенцијал, потребно је да их уредите по својој мери. Постоји много разноврсних биљака које ће томе допринети, а ево неких идеја које вам могу помоћи у томе.

Мушкатле: Цвет који веома воли сунце, па је идеалан уколико немате дрвеће које прави хлад. Има прелеп мирис, а с обзиром на то да га можете наћи у разним бојама, можете га лако комбиновати са другим цветовима или учинити вашу башту шареном.

Фото: Пинтерест

Хортензије: Ако се определите за нешто нежније и блаже боје, са хортензијама не можете погрешити. Засадите их на влажним и полусеновитим местима у башти. Добићете цвеће које може нарасти и до 1,5 метара, а латице могу бити у белој, плавој, ружичастој и светлозеленој боји. Можете сами утицати на боју. Што је тло киселије цветови ће бити плављи, а уколико је тло мање кисело они ће добити розикасту или белу боју.

Фото: Пинтерест

Петуније: Ово цвеће је идеално за вртове и терасе. Можете га наћи у разним бојама. Добро подноси сунце, међутим на веома високим температурама може доћи до прекида цветања. Тада их треба склонити са сунца и цветање ће се наставити. Заливајте их често, али немојте претеривати са количином воде.

Фото: Пинтерест

Руже: Незаобилазни део скоро свакој врта. Руже су лепотице међу цветовима. Са њима никако не можете погрешити. Улепшаће вашу башту, за коју год боју да се определите. Засадите их на раздаљини од око 40 центиметара, а када порасту орезујте их редоводно како бисте добили леп облик. 

Фото: Пиxабаy

Нарцис: Очаравајуће латице жуте и беле боје никог не остављају равнодушним. Засадите га у пролеће. Осим што је прелеп, овај цвет има и заштитну улогу. Он ће чувати ваше двориште од глодара. 

Фото: Пиxабаy

Ваше двориште заслужује посебну пажњу, тако да га улепшајте најлепше што можете. Иако ће то захтевати време и труд, једино ћете тако искористити сав потенцијал који имају оваква места током пролећних и летњих дана. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas