Oglas
· · Komentari: 0
cveće

SAVETI za najlepšu BAŠTU: Koje cveće je najbolji izbor? (FOTO)

Ovog leta se pobrinite da vaša bašta bude uređena kao sa razglednice.

1653555011_profimedia-0106144921.jpg
Oglas

Došlo je vreme sedenja u baštama i dvorištima. Kako bi ste što više uživali u njima i iskoristili sav njihov potencijal, potrebno je da ih uredite po svojoj meri. Postoji mnogo raznovrsnih biljaka koje će tome doprineti, a evo nekih ideja koje vam mogu pomoći u tome.

Muškatle: Cvet koji veoma voli sunce, pa je idealan ukoliko nemate drveće koje pravi hlad. Ima prelep miris, a s obzirom na to da ga možete naći u raznim bojama, možete ga lako kombinovati sa drugim cvetovima ili učiniti vašu baštu šarenom.

Foto: Pinterest

Hortenzije: Ako se opredelite za nešto nežnije i blaže boje, sa hortenzijama ne možete pogrešiti. Zasadite ih na vlažnim i polusenovitim mestima u bašti. Dobićete cveće koje može narasti i do 1,5 metara, a latice mogu biti u beloj, plavoj, ružičastoj i svetlozelenoj boji. Možete sami uticati na boju. Što je tlo kiselije cvetovi će biti plavlji, a ukoliko je tlo manje kiselo oni će dobiti rozikastu ili belu boju.

Foto: Pinterest

Petunije: Ovo cveće je idealno za vrtove i terase. Možete ga naći u raznim bojama. Dobro podnosi sunce, međutim na veoma visokim temperaturama može doći do prekida cvetanja. Tada ih treba skloniti sa sunca i cvetanje će se nastaviti. Zalivajte ih često, ali nemojte preterivati sa količinom vode.

Foto: Pinterest

Ruže: Nezaobilazni deo skoro svakoj vrta. Ruže su lepotice među cvetovima. Sa njima nikako ne možete pogrešiti. Ulepšaće vašu baštu, za koju god boju da se opredelite. Zasadite ih na razdaljini od oko 40 centimetara, a kada porastu orezujte ih redovodno kako biste dobili lep oblik. 

Foto: Pixabay

Narcis: Očaravajuće latice žute i bele boje nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Zasadite ga u proleće. Osim što je prelep, ovaj cvet ima i zaštitnu ulogu. On će čuvati vaše dvorište od glodara. 

Foto: Pixabay

Vaše dvorište zaslužuje posebnu pažnju, tako da ga ulepšajte najlepše što možete. Iako će to zahtevati vreme i trud, jedino ćete tako iskoristiti sav potencijal koji imaju ovakva mesta tokom prolećnih i letnjih dana. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas