Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта можете посадити у ЈУНУ: Откривамо поврће и цвеће које треба узгајати овог месеца

Треба вам инспирација за садњу у јуну? Откривамо савете о најбољем поврћу и цвећу за садњу овог месеца

1655147272_gardening-g5b82baa44_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Са својим дугим, топлим данима,  јун је ужурбано време у овој средини баштованске године.  Сада је време да посадите цвеће и усеве које сте посејали у затвореном простору у пролеће као део ваших баштенских идеја , као и да берете и поново и посејете раније засаде поврћа да бисте продужили период жетве до јесени. 

Прочитајте још: Пет НАЈСКУПЉИХ БИЉАКА на свету: Једна је продата и за више од милион долара

Када је реч о томе шта посадити у јуну,, ово је време да се побринете да посадите за предстојећу јесен и зиму, док берете плодове ранијих засада. Овај месец користимо за поновљене сетве поврћа, као што су гајење шаргарепе, пасуља, цвекле, спанаћ , карфиола и свих салата, што ће продужити период жетве и обезбедити свеже брање до јесени. 

Ако сте почели да узгајате јагоде раније током године, оне би требало да дају плодове у јуну, па наставите да редовно берете како бисте унапредили производњу воћа. 

1. Летњи купус 

Сорте летњег купуса могу да обезбеде купус током целе године и о њима се лако брине. Размакните га на 37 цм један од другог, са 30 цм између редова као део ваших идеја за повртњак. Пазите да не узгајате купус на истом месту на ком сте га узгајали.

Гајите летњи купус на веома чврстом тлу, са доста одлежаног компоста. Уклоните купусне лептире и гусенице и заштитите биљке мрежама. Такође покушајте са пратећом садњом како бисте штеточине држали даље од ваших усева купуса.

2. Ротквице 

Сада када је прошла опасност од мраза и када се земља загрејала, можете убацити семе ротквице у земљу. Својим хрскавим и јаким укусом, ротквице су диван додатак летњим салатама.Лако је научити како узгајати ротквице , а неке од сорти можете убрати у року од само неколико недеља од сетве.

3. Цикорија

Свестрана салата, чији листови се могу кувати или јести сирови, цикорија има дивно хрскаве и деликатно горке листове који имају карактеристичан укус. Семе врсте цикорије можете сејати на отвореном, директно у добро припремљено, слободно дренирано земљиште на сунчаном месту у јуну. Посејте семе на дубину од 1,5 цм или посадите у редове на 30 цм један од другог. Укусни усеви би требало да буду спремни за бербу од касног лета до јесени.

4. Зелена салата 

Свеже убрани листови зелене салате су много укуснији од опција купљених у продавници, да је вредно вашег времена да научите како да узгајате салату . Зелену салату можете сејати директно у свом повртњаку. У ствари, зелена салата се може сејати од средине пролећа и током целог лета, тако да планирањем и сукцесивном сетвом можете да уживате у хранљивим и укусним листовима салате већи део године. За континуирану бербу, берите спољне листове и оставите унутрашње да расту.

5. Зимска Орхидеја 

Цветови долазе у најдивнијим богатим бојама, са једним од најбољих мириса икада. „Зимска орхидеја“ је бриљантна краткотрајна вишегодишња цвећа. Цвеће се појављује као бакрено наранџасто, претварајући се у љубичасто како стари. 

Није случај да можете било шта да садите у јуну, јер постоје неке биљке и жбуње које је боље посадити у мирујућем стању у јесен или зиму. Увек је најбоље да проверите упутства за садњу која су приложена уз изабрану биљку како бисте је посадили како треба. 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas