Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три "УРАДИ САМ" опције домаће прихране за биљке: Дајте им РАСТВОР сваке 2-3 недеље и гледајте како лудују

Наравно, у продавници можете купити основне састојке за биљке. Али коришћење онога што већ имате код куће је одличан начин да живите одрживо и уштедите новац

1653732053_zinnia-g5a9a66d53_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ђубрење ваших кућних биљака је важан корак, али многи често заборављају на то. У свом природном окружењу, биљке добијају хранљиве материје из кише, измета, других биљака и инсеката који су у њиховом екосистему, наводе стручњаци.

Сада је савршено време да почнете да користите домаће ђубриво за биљке. Ђубрива су невероватна за коришћење током лета и пролећа ако желите да подстакнете срећније, здравије, цветајуће биљке. Користите ђубриво сваке две до три недеље на својим биљкама. 

3 опције домаћег ђубрива за биљке које треба испробати

1. Коре од банане

Пре компостирања коре од банане, покушајте да их користите за прављење ђубрива за своје биљке. Ставите две или три коре од банане у теглу са водом. Оставите је затворену недељу дана, а затим после седам дана бацити коре и употребити воду од коре банане на својим биљкама.

Прочитајте још: ЖУТА ТРАКА решава ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ који мучи све биљке: Вежите је у башти и уживајте у резултатима

Алтернативно, можете осушити коре, самељите их и умешати директно у земљу. Обично ћу то радити када пресађујем нову биљку која не изгледа превише срећна. Само имајте на уму: ако идете овим путем, корак сушења је кључан за спречавање штеточина.

2. Љуске од јаја

Дајте својим љускама јајета други живот претварајући их у домаће ђубриво. Изгњечите 12 љуски јајета и скувајте их у води. Затим сипајте мешавину воде у боцу која садржи око један литар воде и оставите је 3 до 4 дана. Процедите, а затим залијте своје биљке.

Фото: Пиксабеј

Ако заиста желите да побољшате своје домаће ђубриво за биљке, покушајте да направите чај од компоста. Користи љуске од јаја, коре од банане, талог кафе и други отпад од хране.

Прочитајте још: БЕСПЛАТНО ЂУБРИВО за ваше цвеће: Од ОВИХ остатака хране све биљке ће вам РАСТИ КАО ИЗ ВОДЕ

3. Свеже покошена трава 

Да ли сте знали да је свеже покошена трава препуна хранљивих материја које биљке воле? Ако имате свеже покошену траву, можете сипати воду у канту и додати покошену траву. Оставите да се намаче 3 до 4 дана како би се хранљиви састојци ослободили у води, а затим залијте своје биљке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas