Oglas
· · Komentari: 0

Tri "URADI SAM" opcije domaće prihrane za biljke: Dajte im RASTVOR svake 2-3 nedelje i gledajte kako luduju

Naravno, u prodavnici možete kupiti osnovne sastojke za biljke. Ali korišćenje onoga što već imate kod kuće je odličan način da živite održivo i uštedite novac

1653732053_zinnia-g5a9a66d53_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Đubrenje vaših kućnih biljaka je važan korak, ali mnogi često zaboravljaju na to. U svom prirodnom okruženju, biljke dobijaju hranljive materije iz kiše, izmeta, drugih biljaka i insekata koji su u njihovom ekosistemu, navode stručnjaci.

Sada je savršeno vreme da počnete da koristite domaće đubrivo za biljke. Đubriva su neverovatna za korišćenje tokom leta i proleća ako želite da podstaknete srećnije, zdravije, cvetajuće biljke. Koristite đubrivo svake dve do tri nedelje na svojim biljkama. 

3 opcije domaćeg đubriva za biljke koje treba isprobati

1. Kore od banane

Pre kompostiranja kore od banane, pokušajte da ih koristite za pravljenje đubriva za svoje biljke. Stavite dve ili tri kore od banane u teglu sa vodom. Ostavite je zatvorenu nedelju dana, a zatim posle sedam dana baciti kore i upotrebiti vodu od kore banane na svojim biljkama.

Pročitajte još: ŽUTA TRAKA rešava VELIKI PROBLEM koji muči sve biljke: Vežite je u bašti i uživajte u rezultatima

Alternativno, možete osušiti kore, sameljite ih i umešati direktno u zemlju. Obično ću to raditi kada presađujem novu biljku koja ne izgleda previše srećna. Samo imajte na umu: ako idete ovim putem, korak sušenja je ključan za sprečavanje štetočina.

2. LJuske od jaja

Dajte svojim ljuskama jajeta drugi život pretvarajući ih u domaće đubrivo. Izgnječite 12 ljuski jajeta i skuvajte ih u vodi. Zatim sipajte mešavinu vode u bocu koja sadrži oko jedan litar vode i ostavite je 3 do 4 dana. Procedite, a zatim zalijte svoje biljke.

Foto: Piksabej

Ako zaista želite da poboljšate svoje domaće đubrivo za biljke, pokušajte da napravite čaj od komposta. Koristi ljuske od jaja, kore od banane, talog kafe i drugi otpad od hrane.

Pročitajte još: BESPLATNO ĐUBRIVO za vaše cveće: Od OVIH ostataka hrane sve biljke će vam RASTI KAO IZ VODE

3. Sveže pokošena trava 

Da li ste znali da je sveže pokošena trava prepuna hranljivih materija koje biljke vole? Ako imate sveže pokošenu travu, možete sipati vodu u kantu i dodati pokošenu travu. Ostavite da se namače 3 do 4 dana kako bi se hranljivi sastojci oslobodili u vodi, a zatim zalijte svoje biljke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas