Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕ БАЦАЈТЕ ЉУСКЕ ОД ЈАЈЕТА: Претворите их у користан алат за чишћење

ИСпробајте трик који вам може помоћи приликом обављања кућних послова

1692877518_Foto-Shutterstock-jaje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Најбољи трикови обично су они који не коштају ништа јер употребљавате нешто што већ имате да олакшате живот. Користећи љуске јајета за прање посуђа, оно што је намењено да баците у смеће можете претворити у користан алат за чишћење.

Приликом прања посуђа, предмети попут флаша, ваза и стакленки могу бити посебно тешки за чишћење. Често их је потребно прати ручно, а осим ако немате четку с дугом дршком праве величине, не постоји прави начин да изрибате унутрашњост. Ту на сцену ступају љуске јајета.

Љуске јаја могу се чинити крхкима, али заправо су изненађујуће чврсте за своју величину. Састоје се углавном од калцијумовог карбоната, који, када се згњечи, има изврсну текстуру за чишћење.

Можете чак користити здробљене љуске јајета за рибање тврдокорних остатака из лонаца и тигања, додајући додатну моћ чишћења вашем свакодневном деерџенту и сунђеру. Међутим, љуске јајета посебно су практичне за рибање места до којих вашсунђер не може да допре: унутрашњости флаша, ваза и других предмета незгодног облика.

За овај трик избегните гњецаве љуске јаја које остану након разбијања сировог јајета. Уместо тога, оставите љуске јаја са стране када гулите тврдо кувана јаја. Можете их држати смрзнуте у врећици за замрзавање док вам не затребају.

Кад требате да оперете вазу или флашу, згњечите љуске јаја. Можете да употребите нешто тврдо, попут тучка или дна шоље, да згнечите љуске док су још у врећици за замрзавање. Затим мало здробљених љуски јајета поспите у отвор предмета који требате очистити, пише Хоусе Дигест.

Накапајте мало детерџента за суђе и додајте довољно топле воде да се промућка. Љуске јаја ће деловати као природни абразив, рибајући унутрашњост посуде када је вртите на исти начин на који би то радио сунђер или четка.

Иако овај трик можда неће извући најтврдокорнију нечистоћу, савршен је за уклањање свакодневне прашине и прљавштине унутар ваза, флаша и стакленки. Осим тога, то је сјајан начин да љускама јајета дате други живот пре него што оду у смеће или канту за компост.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas