Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ ЗА НЕГУ ЦВЕЋА

Третирајте ваше биљке ВОДОМ СА БЕЛИМ ЛУКОМ и бићете одушевљени резултатима

За бригу о затвореним биљкама, многи узгајивачи цвећа користе домаће производе

1673995082_186282_shutterstock-1031229388_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Корисна својства белог лука су неспорна, сви знају за његов позитиван ефекат на било који живи организам. Каранфилић у инфузији даје своје фитонциде и витамине, као и антиоксиданте и минерале. Уз помоћ компетентног заливања, можете спречити инфекцију собних биљака, излечити их, а такође и дезинфиковати супстрат у лонцу.

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Правовремено заливање ће уплашити штеточине, што вам омогућава да успешно примените композицију чак и на отвореном тлу. Стимулација и рестаурација биљака, систематска обрада ће довести до задебљања кореновог система, листови постају већи, нови расту, формира се више цветних стабљика. Пролећно заливање собних биљака омогућава им да се брже пробуде након хибернације и пређу у активну фазу цветања.

Када се правилно користи, вода од белог лука доноси само користи - храни, јача и спречава болести...

Инфузија белог лука такође има неке негативне квалитете, чије занемаривање може довести до смрти биљака. Важно је поштовати правила када користите воду са белим луком.

Концентрација раствора мора бити тачна. Ако је садржај белог лука у раствору превисок, корење може изгорети, што ће на крају довести до смрти собног цвећа. Правилна концентрација је посебно важна ако су биљке већ заражене штеточинама, у том случају због ослабљеног имунитета могу да изгоре чак и од обичне воде.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Заливање је важно извршити према шеми. Ретки третман са композицијом неће донети жељени резултат, а пречесто заливање белим луком такође ће довести до опекотина због повећане концентрације као резултат. Стварање композиције са белим луком у бази може бити другачије. Његов алгоритам и концентрација директно зависе од сврхе за коју се планира користити агенс.

Када се правилно користи, вода од белог лука доноси само користи - храни, јача и спречава болести. Вода од белог лука у правилној концентрацији не утиче негативно на саме биљке, што се не може рећи за готове хемикалије које се нуде у продавницама.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Прављење воде од белог лука је једноставно. Самељите три чена белог лука, прелијте их са 3 литра вреле куване воде. Оставите смешу да се натопи један дан на топлом месту. Добијену инфузију мало загрејте непосредно пре употребе. Овај рецепт је веома ефикасан против штеточина које су се населиле директно у тлу.

Од инсеката који су се намотали на круну биљке (паукове гриње, беле мушице), погодна је следећа верзија лека. Исецкану главицу белог лука прелијте литром кључале воде. Пустите да се раствор кува седам дана. Добијени концентрат разблажите непосредно пре употребе у пропорцији од 3 супене кашике средства за 10 литара пречишћене воде.

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Залијте цвеће са паузом од 2 недеље, наизменично са редовним заливањем. Резултат примене тинктуре можете приметити за неколико дана. Као профилактичко и ојачавајуће средство, раствор се може користити током целе године, заливајући цвеће ако изгледа ослабљено или нездраво. Не можете заливати цвеће водом од белог лука током цветања, а још више заливати пупољке и цветове. Могу се изгорети.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas