Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВОЋЕ

Засадите сами МАЛИНЕ и то на тераси свог стана: Eво како да вам сигурно успеју

Малина је за многе најлепше воће.

1651909941_raspberries-gd11d8226f_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ову скупу, али изузетно здраву воћну посластицу, можете засадити и у саксији, жардињери, које се смештају на балкону или тераси. Примера ради, могу се малине гајити у посудама, не већим него канта од полидисперзије...

Прочитајте још: Колико се бринете о биљкама? Које је право време за пресађивање

Тада се може припремити добар хранљиви субстрат, који се састоји од 50 процената баштенске земље, са додатком 20 процената згорелог стајњака, 20 процената тресета 10 процената песка и потребно је у смешу додати споротопиво ђубриво НПК са доста фосфора и калијума, као и једну количину агроперлита који ће одржавати влажност и ваздушастост субстрата у посуди.

Заливање је системом кап по кап у виду убодних капаљки, помоћу којих се такође врши и додавање течних ђубрива и препарата за негу и заштиту.

Овако засађене биљке треба да су на подлози која је пропусна за воду или добро дренирана.Такође, неопходно је поставити УВ стабилну мрежу за засену, која има улогу смањења зрачења и спречавање олујног ломљења биљака у посудама, као и прегревање подлоге на којој су смештене посуде, уколико је у питању најлон или бетон.

Прочитајте још: Једите млади празилук за 7 дана: Требају вам чаша и главица лука! (ВИДЕО)

Посуде би требало да су распоређене, тако да свака биљка има довољно места да се развија и да остане здрава и витална, јер густ склоп, слаби кондицију и лоше утиче на квалитет а и на сам принос рода код малине.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas