Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто је ова биљка идеална током летњег периода? Зову је "свекрвин језик" и врло је једноставна за одржавање

Поред лепог изгледа има и друге бенефите

1690118929_shutterstock_1817493662.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сансеверија или "свекрвин језик" је једна заиста је невероватна собна биљка која се веома лако одржава. Разлог што је чест избор људи који воле да оплемене свој дом је и због тога што је готово неуништива.

Међутим, такође је пожељна због свог усправног лишц́а које се уклапа у готово сваки кутак у дому, али и у традиционално опремљеном и у модерно декорисаном стану.

Припада породици "Аспарагацеае", пореклом је из тропских крајева Западне Африке. Многи људи верују да име означава"пешчану змију", због својства кактуса и изгледа змије.

Одржавање

Веома су толерантне на сушу и могу да издрже месецима без воде, али ц́е патити ако их поставите да бораве у влажним условима.

Потребе за водом варира, али је правило је да је заливате не више него једном у две недеље. На веома топлим температурама заливање треба повећати на једном недељно.

Ниво влаге у вашем дому је небитан за све сорте сансевиериа. Оне ц́е све поднети, али им директно сунце смета, па је ипак поставите на место које није много подложно сунцу.

Бенефит хлађења и чишћења ваздуха

Оно што је важно истаћи јесте да ова биљка процес фотосинтезе обавља ноћу уместо дању. Последица ове необичне појаве јесте испуштање кисеоника и апсорбовање угљен-диоксида током ноћи, што побољшава квалитет ваздуха у дому, а самим тим побољшава и сан.

Током врелих дана кроз лишће испушта влагу у ваздух, што пружа природни ефекат хлађења.

АЛи ту није крај њеним благодетима. Она има могућност да упија токсине у ваздуху. Доказано је да ова биљка уклања непожељна хемијска једињења која емитују производи за чишћење, боје или намештај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas