· · Коментари: 0
МАГИЈА

Илузиониста је живео са лавовима, преживео напад ТИГРА и умро од ВИРУСА

Чувени илузионисти Зигфрид и Рој и данас изазивају пажњу, а после читавог живота проведеног са крволочним животињама један је умро од ковида 19

Чувени илузиониста Рој, који је са Зигфридом наступао са белим тигровима и допринео светској слави Лас Вегаса, преминуо је 8. маја од ковида 19.

Зигфрид и Рој Фото: Youtube/ screenshot Entertenment Tonight

Прочитајте још: Ова путовања треба планирати ГОДИНУ ДАНА унапред, зато АТЛАС у руке и почните!

Двојац Зигфрид и Рој, као и њихов наступ са белим лавовима и тигровима, синоним је за Лас Вегас. Њих двојица су од седамдесетих година, када су се из Немачке доселили у САД наступали у чувеном хотелу "Мираж".

Овај хотел је 1990. године потписао и ексклузиван уговор према којем су Зигфрид и Рој требал да наступају шест пута недељно, 44 седмица годишње. Ових 5.000 наступа донели су "Миражу" приход од милијарду долара, али и светску славу.

Највише тигрова у САД
Зигфрид и Рој су били велики донатори и заштитници тигрова. Данас у САД живи око 5.000 тигрова у затичеништву, што је 2.000 више него у читавом свету!
Наступали су шест пута недељно са 20 звери на сцени.

Зигфрид и Рој су одувек изазивали контраверзу, пре свега због наступа са дивљим зверима. Њихов шоу је био препун шљокица, визуелних и звучних ефеката, па се за гламурозне илузионисте карта куповала месецима унапред. Гледало га је 10 милиона људи, а у сваком наступу учествовало је по најмање 20 дивљих животиња.

Прочитајте још: Песма "My Way" је три пута УКРАДЕНА, а последњи пут је то урадио Френк Синатра и направио хит

Кобна ноћ Фото: Youtube/ screenshot Entertenment Tonight

Кобног 3. октобра 2003. године Рој је остао сам на сцени када га је напао тигар Монтеноре. До данас се воде полемике како је до напада дошло, а већина се слаже да је тигра иритирао неки звук из публике.

Тигра је иритирао неки звук из публике и напао је Роја за врат.

Рој је тада имао 59 година и током напада изгубио доста крви, лекари су му спасли живот. Нажалост, убрзо је доживео шлог и њихов наступ је прекинут. Рој се опоравио и са Зигфридом се посветио спашавају и одгајању угрожених животиња и у томе су успели.

Прочитајте још: Запамтите ово име: АВКВАФИНА - нова ЗВЕЗДА која ће вас засмејавати годинама

Обојица, Зигфрид и Рој су били позитивни на ковид 19. Међутим, Рој (75) је убрзо завршио у болници и преминуо је.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.