Oglas
· · Komentari: 0

Sapun za KOSU po receptu srpske lepotice: Dragana Mićalović nam otkriva tajnu savršenog izgleda svoje kose (FOTO)

Vaša kosa će izgledati jako, negovano i sjajnija

1655365303_Untitled.png
Foto: Instagram printskrin/hipokampelefentokam
Oglas

Srpska glumica Dragana Mićalović je otkrila u čemu je tajna njene zdrave kose. Ona koristi sapun koji sama priprema po svom receptu. Složićete se da vaša kosa zaslužuje negu, a ukoliko joj ne pružate dovoljno pažnje, pokušajte sa ovim receptom koji će svakako biti od pomoći. 

Prednost sapuna je u tome što će detaljno očistiti vašu kosu, kao i teme glave. Kosa će se sporije mastiti, biće vidno oporavljena, jača i sjajnija posle samo nekoliko pranja. Još jedna od prednosti je ta što će sapun trajati duže u odnosu na šampon, jer se veoma sporo troši. 

Pročitajte još: Da vam se biljke SAME ZALIVAJU: Uz pomoć jednostavne metode bićete mirni 30 dana! (VIDEO)

Pre nanošenja sapuna pokvasite kosu. On neće peniti dovoljno posle prvog nanošenja, tako da je često potrebno da sapun nanesete dva ili tri puta. Sadrži samo prirodne sastojke, tako da će mnogo više prijati vašoj koži glave kao i kosi nego šampon koji kupujete u prodavnici.

Glumica je ovaj recept podelila u intervjuu za Lepotu i zdravlje, a evo koji sastojci su vam potrebni i kako da ga koristite.

 

Potrebni sastojci: 

350 g maslinovog ulja
350 g palminog ulja
90 g kaustične sode
230 g vode
10 ml eteričnog ulja

Način pripreme: 

Kaustičnu sodu i vodu, dobro izmešajte dok se masa ne istopi, pa onda sva ulja sjedinite u jednu posudu i zagrejte. Ono što je veoma je važno da na istoj temperaturi budu izmešana ulja i istopljena soda, jer se tek onda mogu sjediniti. Da bi masa postala gusta i ujednačena, savetujemo da za njihovo mešanje, koristite štapni mikser. Po želji, dodajte eterična ulja u bazu sapuna. Nakon jednog dana, izvadite ih iz kalupa, ali ih koristite tek nakon što prođu najmanje 4 nedelje. 

Nakon korišćenja sapuna, nanesite balzam koji inače koristite, kako biste lakše raščešljali kosu. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas