Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ

УСКРШЊИ ИНТЕРВЈУ ВЕРИЦЕ РАКОЧЕВИЋ ЗА МАГАЗИН: "Ограничења било које врсте, па и она везана за године припадају женама којима се не обраћам"

У сусрет ускршњим празницима, поразговарали смо са модном креаторком Верицом Ракочевић о новој колекцији, моди и Ускрсу

1650202789_pjimage--84-.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/ verica.rakocevic
Oglas

Увек позитивна и пуна енергије, Верица је у интервјуу за Магазин Новости поделила мале животне мудрости и још једном својим ставовима инспирисала и охрабрила нове погледе на женску моду.

Шта Верицу Ракочевић надахњује за нове колекције, какве жене носе њене моделе и шта чини основни гардеробер, сазнајте у наставку текста.

Шта вас је инспирисало за нову колекцију, колико смо имали прилике да видимо, доминирају софистицирани материјали, мирне боје, флуидни облици? Која порука се крије иза ваших креација?

Инспирацију за своје колекције налазим у свему што ме окружује. Плаветнило неба, морски таласи, шум ветра изазову у мени бујицу идеја које претварам у хаљине за жене које су истог сензибилитета. Увек ми је у глави жена лишена баналности, софистицирана, нежна и јака истовремено. Такви су материјали и форма и годинама успешно комуницирамо. Порука је увек иста, ни једна хаљина, ма како гламурозна била, не сме да иде испред жене која је носи.

У колекцији има модела пастелних боја. Више пута се у друштву чуло да су за жене преко 40 година оне строго забрањене, јер асоцирају на младост и невиност. Који је ваш поглед на боје и године и да ли по вама постоји нешто што жене треба да избегавају с годинама?

Ако године гледате као лимит за било који сегмент живота онда вас оне могу ограничити и у избору боја и кројева. Ја сам жена која има неке другачије представе о животу и годинама. Ограничења било које врсте, па и она везана за године припадају женама које нису моји клијенти и којима се не обраћам. Живот је трен и ако га ограничите баналним стварима он губи смисао.

У последње време се доста пише о капсула гардероберима (практични комади одеће које свака жена треба да има), који комади би се нашли у вашем?

У мом случају то је увек, кашмирски џемпер, бела кошуља, фармерке, бохо хаљина, кашмирски капут, добре ципеле и ташна.

Како ћете провести ускршње празнике и које вам је најдраже сећање на овај празник?

Моја породица је Богу хвала многобројна. Троје деце, три унуке и четири прекрасна дечака. Најлепши Ускрс би био ако бисмо могли са разних страна света да се окупимо и проведемо у смеху радосни.

Моје детињство и најлепши тренуци су били са сестром, браћом и родитељима који су нам својим примером показали шта је истинска, права љубав. Сваки Ускрс, без изузетка је био једнако драг.

Да ли фарбате јаја и ко је задужен за празничну трпезу? Каква јела се могу наћи на њој, да ли пратите старе рецепте или волите да испробавате нове ствари?

Вељко и ја се трудимо да трпеза и јаја која заједно фарбамо дочарају чаролију тог светог дана. Експерментишемо тако да се поред традиционалних јела на трпези нађе и неки рецепт који нађемо на интернету. Некада и не успе најбоље, али радост коју делимо док заједно припремамо трпезу надјача мали промашај.

Представљате колекцију у Црној Гори, шта сте још испланирали у наредном периоду када је посао у питању?

После дивног амбијента Луштице где је приказана мини колекција од десет модела припремила сам нову за затварање MFW 21.4.2022 године.

Управо су завршени договори за представљање колекције крајем августа на језеру на Јахорини, а средином септембра традиционално моја велика ревија. Овога пута инспирација је Симон Де Бовоар и бескрајно се радујем раду на овој колекцији.

Радује ме и почетак сарадње са дивним људима који су власници бренда МАНО, а баве се производњом кожне галантерије. Надам се да ћемо удруженим снагама изаћи на светско тржисте.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas