· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Професорка београдског факултета "УДАРИЛА" на инфлуенсере: Маја покреће иницијативу "Спасимо Ван Гогове СУНЦОКРЕТЕ"

Овог лета готово да нема девојке, односно инфлуенсерке, која се није фотографисала са сунцокретима. Зашто?

1594984725_MAJAbolja.jpg
Фото: З. Петровић

Прошле године су се сликале са пољима лаванде, ове године са сунцокретима, шта је следеће? Маја Вукадиновић, културолог и професор Факултета савремених уметности, предлаже покретање инцијативе да "Спасимо Ван Гогове сунцокрете", ево и зашто!

Прочитајте још: Имате лоше слике и мало ПРАТИЛАЦА? Није ни чудо, сигурно правите ове ГРЕШКЕ

- Инфлуенсери и они који желе то да постану, ове године не излазе из поља сунцокрета - каже Маја Вукадиновић.

Маја подсећа да је фотографисање у љубичастим тоновима лаванде недавно било попуалрно, а шта је следеће? На ред би могла да дођу црвена поља мака!

На ред би могла да дођу црвена поља мака!

Са шеширићем, сликане с леђа, са букетом или сакривене иза велилког жутог цвета, овог лета нема фотографије без сунцокрета!

Сунцокрети су деценијама били асоцијација на импресионистичку серију слика Винсента Ван Гога, а онда су му славу одузели инфлуенсери! Да ли је то уреду?

Са шеширићем, с леђа или сакривене иза великог, жутог цвета - нема слике без сунцокрета!

- Занимљиво је да само малобројни домаћи инфлуенсери одлазе у забачене крајеве дивље природе и фотографишу се окружени зеленилом и водопадима, а визуелно су далеко занимљивије боје равница од шума - истиче Маја.

Управо због тога Маја Вукадиновић предлаже да "спасимо Ван Гогове сунцокрете".

Прочитајте још: Заборавите на СЕЛФИ! Нисте у тренду ако не радите ОВО

Маја Вукадиновић је аутор књиге "Звезде супермаркет културе", а на питање, зашто сви имитирају већ добро позанте фотографије, одговара:

- Имитирају зато што мисле да треба да следе тренд јер ће тако нешто постићи, нажалост само је мали број људи заиста креативан - закључује Маја.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.