Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Мало људи зна праву симболику: Шта значи када жена носи ПРСТЕН око ВРАТА?

Било да је у питању бурма или веренички прстен, ако се носи око врата има другачоију симболику.

1634997927_ring-g0070dfcb7_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Неке жене носе прстен на мало другачији начин - као привезак на огрлици, око врата. Поставља се питање да ли је то само модни тренд или овакво ношење бурме, вереничког или неког другог прстена има посбено значење?

Ово су најчешћи разлози због којих многе жене носе прстен на ланчићу.

Прочитајте још: Нећете веровати због чега младе заправо бацају бидермајер на венчању

Ношење прстена као привезак често се примењује из практичних разлога, на пример због посла који на рукама онемогућава ношење накита, али и због здравствених разлога.

Особе које пате од реуматоидног артритиса често не могу носити накит на прстима, и због тога окаче прстен око врата. Слично чине и особе које добију вишак килограма или којима отичу прсти.

Постоји само једно симболично значење због којег се прстен носи око врата, а то је завет или обећање.

Када некој особи нешто обећате или се заветујете са њом, у неким културама прстен се онда качи на огрлицу и носи око врата. Такође, ово може бити симбол аутентичности и жеље особе да покаже како је другачија, своја, посебна.

Многе жене на овај начин носе прстење своје мајке или баке које су добиле као наследство. Уколико им овај прстен не одговара, онда их уместо на прст, стављају на огрлицу и тако га носе као посебну успомену на неку особу.

На овај начин прстен је и ближе срцу, а у неким културама прстен на огрлици носиле су удовице.

На крају, прстен као привезак може бити само тренд који не мора имати симболично значење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas