Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Митови о трудноћи у које би људи требало да ПРЕСТАНУ да верују: Наука тврди да нема основе за нека веровања

Трудноћа није само један од драгоцених периода у животу, већ је и тема бројних прича старих жена које се могу разликовати од земље до земље

1654874005_pregnancy-gc29965597_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Вероватно је свака трудница чула нешто у вези са претпоставком да се пол будуће бебе може предвидети према њеним склоностима у исхрани, изгледау или дану зачећа . У стварности, већина ових претпоставки су само митови у које многи људи још увек верују.

Прочитајте још: Имате јутарњу мучнину? Ово је храна за УБЛАЖАВАЊЕ СИМПТОМА коју ТРУДНИЦЕ треба да једу у току дана

1. Можете предвидети пол по расту косе

Неки људи верују да пол бебе утиче на количину раста длаке на телу будуће маме. Ова теорија нема истине јер фетус не производи довољно хормона да на било који начин утиче на раст косе мајке. У стварности , трудноћа заиста узрокује многе хормонске промене у телу, а понекад то утиче на губитак косе код трудница. Али ово се може десити без обзира на пол бебе.

2. Труднице треба да једу за двоје

Ову фразу су чуле вероватно све труднице. Али чињеница је да жена током трудноће не треба да једе за двоје. Током другог и трећег тромесечја трудноће, жена треба да унесе 300 калорија (што одговара кришки хлеба и једној кашичици путера од кикирикија) више него иначе, и то је довољно за потпуни развој фетуса. Али повећање уноса калорија ће довести до чињенице да ће доћи до наглог повећања телесне тежине, што заузврат негативно утиче на трудноћу и порођај уопште.

3. Фарбање косе може бити опасно

Неке жене и даље верују да фарбање косе може изазвати да штетне хемикалије уђу у ваше тело и нашкоде вашем фетусу. Али ова претпоставка није научно доказана. У ствари , коришћење боја свака два-три месеца такође није повезана са било каквим ризицима. Хемикалије из квалитетних производа за косу тело не апсорбује кроз кожу главе и не улазе у плаценту. Дакле, ако сте трудни и желите да промените свој имиџ, право је време!

4. Женске жудње дефинишу пол бебе

Још један мит који се тиче пола бебе односи се на женине склоности према храни. Неки људи верују да када будућа мама жуди за сланом храном, она очекује дечака, а када жуди за слатким посластицама, беба је девојчица. Наравно, то је прича старих жена, преференције жене не могу предвидети пол бебе.

5. Труднице не би требало да раде физичке вежбе и тренинге

До данас постоји мит да труднице не би требало да тренирају физички. Очигледно, историјски је било важно да трудница не цепа дрва и не ради на терену, али ових дана већина људи проводи време у седећем положају. Умерена физичка активност и забава само помажу и жени и њеном нерођеном детету. Не ради се само о шетњи парком, већ и о плесу, купању или истезању, ако је то оно што жена тренутно жели. Физичка активност је један од начина да побољшате своје психичко и физичко благостање. А стручњаци тврде да је лакши порођај онима који су имали физичку активност током трудноће него онима који нису.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas