Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВ САВЕТ

Обуците се према ИЗГЛЕДУ: Која боја гардеробе најбоље пристаје топлом, хладном и неутралном тену?

Изађите из неутралног колорита и изаберите праве боје за вас.

1643109354_c7cfd519744fe8ff4860843a15827a555b10d040.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Права боја одеће учиниће да изгедате стилизовано и да привлачите пажњу. Дозвољено је да се играте свим деловим спектра док је испуњен један услов: боја одеће и тен морају бити усклађени.

Како да изаберем праву боју одеће?

Баш као и код шминке и косе, кључ за проналазак ваших најдражих боја започиње тоном коже. Боја коже може груписати у три категорије: топла, хладна и неутрална.

Прочитајте још: Кад сређујете ОРМАР ове ствари НЕ ТРЕБА да БАЦАТЕ, ванвременске су!

Како да препознам какав је мој тен?

Топао тен је кожа са зеленкастим или жућкастим подтоном. Овде су и све даме којима кожа има благо маслинасту боју. Ако имате овај тип коже, можете се слободно похвалити да имате нешто заједничко са Џенифер Лопез.

Хладан тен представља кожа са плавкастим подтоном. Овде долазе у обзир и даме јако светле и јако тамне коже. Важно је да кожа често изгледа као да вам је хладно. Погледајте Никол Кидман и знаћете да ли овом типу коже припадате.

Неутралан тен је најчешћи - овој групи припадате ако не можете са сигурношћу да кажете да сте топли или хладни тип. Неутралан тен има Џулија Робертс.

Када сте одредили тип коже, време је да проверите да ли је боја косе коју носите одговарајућа за тај тен. Тек када су коса и тен усклађени, смете да се играте колоритом гардеробе.

Која боја косе одговара мом тену?

Враћамо се на основни тип тена. Ако сте дама са топлим типом коже, требало би да бирате што природније тонове: од тамно плаве до браон нијанси косе.

За жене које припадају хладном колориту, важно је да изаберу или јако тамне или јако светле нијансе. Значи, можете да шетате од тамно браон до црне или да будете платинаста плавуша једнако успешно.

Ако имате неутрални тен требало би да носите праменове. Ако сте изабрали неку од хладнијих нијанси, осенчите је топлим тоновима. А ако је ваша коса у топлом тону, разбијте то неким тамнијим и хладнијим нијансама.

Када ускладите боју косе са типом тена, време је да промените боје своје одеће. 

Права боја одеће за особе топлог тена

Ако имате топао тен, за вас су као створене следеће боје:

- наранџаста

- златно жута

- боја ћилибара

Такође, можете да користите и боје из хладног дела спектра, али се ту држите топлијих нијанси зелене и плаве. Добродошле су маслинаста и тиркизна. Такође, мођете користити и пурпурноцрвену боју.

Од неутралних боја за вас су створене: крем, боја топле чоколаде, снежнобела и млечнобела.

Боје које би требало да избегавате су боје рубин црвена и боја аметиста.

Права боја одеће за особе хладног тена

Ако имате хладан тен, за вас су као створене следеће боје:

- светло плава

- краљевски плава

- тамно љубичаста

- боја аметиста

- боја лаванде

Од боји из топлог спектра можете користити одећу у пинк боји, боји рубина и светло розој.

Када су неутралне боје у питању држите се сиве, морнарски плаве и чисто беле.

Боје које никако не бисте смели да носите су оне које су препоручене људима топлог тена: наранџасте и жуте нијансе.

Права боја одеће за особе неутралног тена

Ако имате неутралан тен, за вас су као створене следеће боје:

- боја кајсије

- нежно розе

- боја жада

- светло љубичаста

- пастелно плава

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas