Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам ствари које ниједна жена НЕ ТРЕБА ДА ТОЛЕРИШЕ У ВЕЗИ: Преко овога се не прелази

Не дозволите да вам емоције помуте разум

1691575388_shutterstock_1734512111.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Односи су тешки и захтевају толеранцију и опраштање са обе стране. Нарочито жене често покушавају да буду саосећајне и дају другу шансу.

Али очигледно је да постоје границе које не треба прећи. Ипак, може бити тешко рећи где је ова линија. 

7 ствари које свака жена са самопоштовањем никада не би требало да толерише у вези.

1) Злостављање

Жена или мушкарац са самопоштовањем никада неће толерисати злостављање у вези.  Свако би се сложио са овим, али проблем је што не можемо увек да кажемо како злостављање изгледа.
Већина људи прво мисли на физичко злостављање, али постоји и емоционално, вербално и психичко злостављање.
У основин то је свака врста радње у којој једна особа користи контролу или моћ да науди другој.
Чак и када неко препозна да је злостављан, може се осећати превише везан за ту особу да би повукао јасну линију.

2) Непоштовање

Непоштовање је још један елемент коме нема места у здравој вези . Поштовање чини основну основу сваке везе - било да је романтична, породична или професионална.
Непоштовање се може манифестовати на различите начине: омаловажавање ваших идеја, стална критика, игнорисање ваших граница или поништавање ваших осећања.
Сви смо различити људи са различитим васпитањем, културним пореклом, осетљивошћу и окидачима. Дакле, могуће је да једна особа сматра нешто непоштовањем што је за другу сасвим нормално.
Ако свој проблем можете да решите и отвореним разговором, то је одлично решење. Али ако не, веза неће бити трајна или испуњена. Не губите време.

3) Непоштење

„Мој партнер из снова је неко ко ме стално лаже“ – рекла би ниједна жена са самопоштовањем.
Да би веза имала смисла, између двоје људи мора постојати поверење. Једном када је то поверење нарушено лажима или обманама, веза почиње да се распада.

Зашто? Зато што то директно утиче на аутентичност ваше везе. Свака изговорена лаж уништава веру коју имате у свог партнера и његове речи. Ако ухватите свог партнера у лажи, од виталног је значаја да одмах решите проблем.
Можда се особа, па чак и ви, успаничите током тешке ситуације и каже погрешну ствар.
Али ако лагање постане навика, време је да поново процените да ли ова веза има смисла.

4) Занемаривање

Следећа ставка је тихи убица у везама: занемаривање. То је посебно опасно јер то не приметите увек — као што је по дефиницији - нечињење. То тихо и постепено еродира везу, што доводи до усамљености, фрустрације и туге.
Како изгледа занемаривање? Па, пре свега то је физичко одсуство.
Ваш партнер можда стално ради прековремено или је одсутан на пословним путовањима, или чак посвећује време својим хобијима уместо да буде присутан са вама.
Затим постоји и емоционално занемаривање. Ово се дешава када ваша осећања, потребе или мисли партнер стално игнорише или банализује. 
А можемо поменути и лично занемаривање. Ако неко престане да брине о себи, како може да пружи све од себе свом партнеру?
Очигледно, постоје тренуци када особа пролази кроз нешто страшно и препусти се. У овом случају им је потребна подршка најмилијих док не стане на ноге.

5) Недостатак поверења

Споменули смо како је искреност кључна у вези како бисте знали да можете веровати свом партнеру, а он вама. Али понекад се недостатак поверења дешава чак и ако сте потпуно искрени према некоме.
Можда је то због неког трауматичног искуства које су имали у прошлости. Или можда пројектују сопствени морал на неког другог – ако се осећају у искушењу да варају, могли би да се забрину да то чини и њихов партнер.
Ако то од партнера добијате неповерење, разговарајте са њим да бисте боље разумели њихове бриге. Шта их тачно брине? Да ли знају одакле долазе та осећања?

6) Недостатак подршке

Недостатак подршке у вези може деловати као да пловите олујним морем без компаса. Од суштинске је важности да се партнери међусобно подржавају.
Било да се ради о вашим сновима, каријери или личним изазовима, имати партнера који вас подржава није луксуз, већ потреба.
Жена са самопоштовањем заслужује партнера који верује у њу, стоји иза њених одлука и помаже њеном расту. Ако сматрате да та подршка недостаје, време је да поново процените своју везу.
Запамтите, веза треба да вас оснажи , а не уруши.

7) Контрола

Последња ставка на нашој листи је подмукла — и постоји велика шанса да је већина нас то урадила сама, у једном или другом тренутку.
Размислите о било којој вези у којој сте били: почетак је скоро увек сјајан и све изгледа савршено.
Али онда почнете да примећујете мале ствари које вам сметају код особе. Можда је то количина времена коју проводе играјући игрице, њихово стално кашњење или начин на који чисте кухињу.
И ово је природно — не постоји таква ствар као што је 100% компатибилност или срећа, јер смо сви људи. Такође је разумно замолити свог партнера да уради одређене ствари другачије и да растете заједно као пар.
Али ово се може отети контроли у покушај да контролишете свог партнера - или они покушавају да контролишу вас.
Укључујући како изгледате, кога видите, како проводите своје време, или свој новац, и тако даље.
ако шпартнер пожели да мења једну по једну ствар на вама или у вези са вама, највероватније је да вас двоје не одговарате једно другом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas