Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВЕЋЕ И ПУНИЈЕ: Шест природних начина да повећате усне

Како старите, ваша кожа природно губи колаген и еластин, влакна која су важна за чврстоћу и еластичност коже. Ово може довести до бора, опуштања и губитка густине ткива - не само на лицу и телу већ и на осетљивој кожи на уснама. Међутим, ако сте старији од 50 година и приметили сте да су ваше усне почеле да губе на пуноћи и младалачки изглед, нема потребе да бринете.

1697973697_6-prirodnih-nacina-da-povecate-usne-i-da-budu-punije_765081730.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци кажу да постоји неколико природних начина да повећате волумен и добијете пуније усне како старите – није вам потребна естетска хирургија.

Како природно добити пуније усне - ево 6 идеја:

1. Направите пилинг за усне

Пилинг усана може помоћи да изгледају пуније како старите. Ово долази са додатном погодношћу заглађивања ваших усана за равномерније наношење других производа за усне. "Уклањање суве коже на уснама омогућиће продирање влаге. Такође, чин пилинга ће помоћи да се стимулише производња колагена", каже Маргина Денис , шминкерка и стручњак за лепоту .

2. Честа хидратација усана

Укључивање добро формулисаног балзама за усне је још један начин да добијете пуније усне како старите, каже Валери Апарович, биохемичар и сертификовани козметолог-естетичар. "Дубоко хидрирана кожа изгледа дебља и пуна, а деликатна кожа на уснама није изузетак. Емолијенси су примарна група активних састојака које треба тражити у формули производа за усне за ову сврху. Они омекшавају и негују усне и помажу у обнављању хидролипидног баланса коже, спречавајући излазак воде и надокнађујући недостатак липида."

3. Користите оловку за усне

Затим можете покушати да направите оптичку илузију пунијих усана тако што ћете усне мало појачати оловком за усне. "Коришћење оловке за усне исте боје као ваше усне или нешто тамније од боје ваших усана, затим коришћење кармина и стављање светлијег сјаја за усне у центар, створиће илузију пунијег облика усана."

Келли Мартинез, шминкерка, слаже се да можете постићи пуније усне стварањем омбре ефекта: "Суптилни контраст додаје дубину и димензију. Постепено поступно померање боје усана од тамније на спољним ивицама до светлије према центру такође може дају утисак пунијих усана".

4. Избегавајте одређене нијансе и завршне обраде кармина

Неке нијансе ружева и завршни слојеви дају волумен, док други чине да усне изгледају мање. "Клоните се превише тамних и мат производа за усне. Они скрећу пажњу на сувоћу и боре око уста", каже Денис за Бест Лифе. "Мат ружеви могу да апсорбују влагу из коже, изазивајући ризик од исушивања и чинећи усне затегнутим и набораним“, слаже се Апарович. „Напротив, производи кремасте текстуре или сјај за усне за бојење са високом концентрацијом хранљивих уља и екстраката биљног порекла помоћи ће кожи да одржи уравнотежен садржај влаге, чинећи усне пунијим."

5. Пробајте производе за усне од пеперминта или ментола

"Етерично уље нане пружа умирујућа, расхлађујућа, освежавајућа и хидратантна својства и даје ефекат волумена. Захваљујући садржају ментола, пеперминт подстиче циркулацију и шири крвне судове, природно чинећи усне сјајнијим и пунијим".

6. Не заборавите на УВ заштиту

Заштита ваших усана од Сунца такође може помоћи да останете без оштећења и бора. "Балзами који садрже УВ филтере подржаће усне од оштећења слободних радикала изазваних ултраљубичастим зрачењем. Оксидативни стрес угрожава здравље коже и изазива дехидрацију и сувоћу, убрзавајући знаке старења", напомиње Апарович.

Она предлаже коришћење производа широког спектра са најмање 15 СПФ, обогаћених витаминима биљног порекла, растворљивим у мастима (као што су Е, К и А). "Ово су јачајући антиоксиданси, помажући кожи да се бори против слободних радикала, повећавајући садржај воде и подстичући ћелијску регенерацију", објашњава она.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas