Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАШТО ЖЕНЕ ГОДИНАМА ОСТАЈУ У БРАКУ ИАКО ЗНАЈУ ДА ИХ МУЖ ВАРА? Чувени руски психолог објаснио

Често се у друштву намеће питање "Треба ли жена да опрости превару?", а чувени руски психолог дао је одговор

1691829791_324461_ruskipsiholog1_ls.jpg
Пхото: Принтсцреен Yоутубе - СВЕТА ВОКРУГ СВЕТА
Oglas

Све чесће смо сведоци веза и бракова у којима је један од партнера склон превари. Углавном се ради о мушкарцима који варају своје супруге које и када сазнају за прељубу, пређу реко тога.

Зашто, заправо, неке жене бирају да остану у таквој вези и зашто се не осећају довољно мотивисано да промене свој живот набоље? Ово питање дубоко анализира познати психолог М. Лабковски. Он објашњава да жене које остају у везама где су годинама изложене превари и непоштовању често то чине из осећаја љутње. Унутар себе осећају горчину, бес и повређеност, али можда не виде опцију искреног опроста или чак изласка из такве везе.

На тај начин, заправо, саме себи наметну циклус патње и незадовољства, настављајући живети унутар негативног породичног окружења. Њихова нада често почива на веровању у неку врсту универзалне правде или карме, очекујући да ће се неправда исправити сама од себе. Међутим, Лабковски истиче да је овакав темељ за одлуке погрешан, пише Све за жену.

Партнер често наставља своје понашање, без трунке одговорности или моралног зазивања, док жена остаје у истом месту, носећи терет незадовољства и несреће, уверена да ће се правда сама побринути за исправљање ситуације. Но, улагање времена и труда у таква размишљања и очекивања не представља стварно решење. Ако осећате да сте изложени неправди јер партнер не сноси посљедице својих поступака, уместо да се задржавате у том осећају, можда је боље да га прихватите као део стварности.

На тај начин, нећете пропустити прилику да преузмете контролу над својим животом и обликујете га према властитим жељама. Лабковски нас подсећа да везе изграђене на темељима љутње често буду најотпорније. То је разлог због којег људи понекад остају у ситуацијама које им не доносе срећу, надајући се да ће се правда једном успоставити.

Како закључује, остати у вези у којој нисте сретни само да бисте постигли неку врсту моралне задовољштине није право решење. Ако нисте у могућности искрено опростити превару и превазићи је, остати у тој вези неће вам донети праву срећу. Можда ће бити тешко, али понекад је најбоље прекинути такву везу и кренути даље.

Фокусирајте се на себе, на свој раст и задовољство, без очекивања да ће се другима неправда некако вратити. Нека свако донесе своје изборе, а ви се усмерите на властити пут и уживајте у свим чарима које вам живот пружа, удаљавајући се од токсичних искустава.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas