Oglas
· · Komentari: 0

Porodila se Danica Karađorđević: Na svet donela PRINCEZU koja nosi staro srpsko ime sa prelepim značenjem

Lepe vesti kraljvski par je odmah podelio na društvenim mrežama

1699194371_Foto-Printscreen-Instagram-danicakaradjordjevic.jpg
Foto: Printscreen/ Instagram - danicakaradjordjevic
Oglas

Princeza Danica Karađorđević, supruga princa Filipa, porodila se danas i na svet je donela ćerku. Ponosni roditelji su odmah ovu lepu vest podelili sa pratiocima na društvenim mrežama.

Tom prilikom otkrili su da je Danica rodila ćerku, koja će nositi titulu princeze i ime jednog od najlepših srspkih imena, Marija. 

Oni su izdali i saopštenje u kojem su detaljno izneli detalje o tome koliko je beba bila teška, kao i da je tokom porođaja sve proteklo u najboljem redu.

- NJihova Kraljevska Visočanstva Naslednik Princ Filip i Princeza Danica sa zadovoljstvom objavljuju rođenje svoje ćerke princeze Marije u nedelju, 05. novembra 2023. godine u 12:31 č. Beba je teška 4,060 kg i dugačka je 55 cm. Mama i beba se osećaju dobro. Princeza Marija je drugo dete Prinčevskog para i prva princeza rođena u direktnoj naslednoj liniji Kraljevske porodice Karađorđević nakon princeze Jelene (r. 1884), ćerke Kralja Petra I i Kneginje Zorke. NJ. K. V. Princ Naslednik Filip, Princeza Danica i njihov sin Princ Stefan žele svima da se zahvale čestitkama i lepim željama.

Žensko ime Marija je sigurno jedno od najpopularnijih i najčešćih imena na svetu. Kao pravo "biblijsko ime" veoma je zastupljeno u svim hrišćanskim zemljama, ali je i u drugim varijacijama marijanskih imena rasprostranjeno i po ostatku nehrišćanskog sveta.

 

Ovo žensko ime je toliko smatrano sveto, da je zbog velikog poštovanja prema Bogorodici u 15. veku čak bilo i zabranjeno da se daje deci kao krsno ime, a umesto toga je bilo korišćeno kao simbol.

Prema novijim tumačenjima, Marija je izvedeno od egipatske reči “mry”, što znači "voljena", "žena koju Bog voli", "čistota", "duboka ljubav", odnosno “od Boga voljena”.

 

Princa Filipa i princezu Danicu venčao je lično patrijarh Irinej, dok je svadba održana prema tradicionalnim srpskim običajima. Oni već imaju jedno dete, sina Stefana koji se silno radovao dolasku novog člana u njihovu porodicu. 

- Stefan je prvi Karađorđević koji je nakon 90 godina rođen u Srbiji, u Beogradu. NJegovo rođenje oglasila su zvona Hrama Svetog Save i manastira Žiča. To su značajne stvari za jednog tako malog dečaka, koji sve više postaje svestan te pažnje i interesovanja koje privlači - rekla je Danica jednom prilikom za "Stori".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas