Oglas
· · Komentari: 0
Koncept

Pogledajte kako će izgledati najmanji SUV "Nisana"!

Krosover "magnajt" biće prvo pravljen za indijsko tržište a onda verovatno i za ostala tržišta

1595235184_nisan-magnajt-1.jpg
Foto:"Nisan"
Oglas

Za svoj najmanji SUV, koji je pozicioniran ispod modela "džuk" u "kik", japanski gigant, koji je u procesu prestruktuiranja, odabao je naziv "magnajt" i predstavio ga već, kao konceptno vozilo.,

Zanimljivoi je da su ime u "Nisanu" odabrali kao kovanicu od dve engleske reči "magnetic" (magnetsko) i ignite (zataliti ili upaliti) želeći, da kako sami kažu, izazovu snašne emocije kod kupaca verujući da će model biti "haj-lajt" na tržištu!

Foto:"Nisan"

Ceo koncept je razvijen u Japanu i prvobitno je trebalo da nosi oznaku "Datsun", nekada poznate japanske marke koja je sada u okrilju "Nisana" i koja će, ako je verovati, doduše uvek dobro obaveštenim, engleskim novinarima, vrlo verovatno biti ugašena zbog namere "Nisana" da što više racionalizuje proizvodnju.

Dakle, u Indiji će se prvo proizvoditi ovaj simpatični krosover.

Pročitajte još: Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije

- Ovo je model sa globalnom DNA "Nisana". Verujemo da mu predstoji lepa budućnost u B-SUV segmentu gde će se pozicionirati u kategoriji vozila ispod četiri metra - kaže Rakeš Šrivastava, direktor "Nisana Indija", najavljujući model koji će već krajem ove a početkom sledeće godine biti u indijskim auto-salonima, dok će najverovatnije tokom 2021. ili početkom 2022. stiži i na druga tržišta.

Pročitajte još: Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

Osnovnu verziju pokretaće benzinski motor od tri cilindra i 1.0 litara radne zapremine koji razvija 75 KS. Tu je i snažnija verzija istog motora ali sa turbinom i ona ima 95 KS.

Pored manuelnog menjača sa pet stepeni prenosa tu je i CVT menjač.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas