Oglas
· · Komentari: 0

Plašite se PTIČIJEG IZMETA na vašem automobilu? Ovo su NAJBEZBEDNIJI NAČINI da uklonite fleke!

Stiglo je proleće, samim tim ako parkirate auto ispod drveta, najverovatnije će biti odmah spreman za pranje!

1648550974_277358394_1367259610386333_4287056794845990958_n.jpg
Foto: Jutjub printskrin/CarIdeas
Oglas

Svi smo to prošli. Taman ste oprali svoj auto i ptica vam je zaprljala farbu. Pored toga što estetski ružno deluje, ptičiji izmet vam može uništiti farbu! Zato je vrlo važno da reagujete brzo i da na bezbedan način uklonite izmet sa vašeg auta. 

Pročitajte još: Da li znate zašto je FERARI CRVENE BOJE? Odgovor ima veze sa PROŠLOŠĆU!

Kako ptičiji izmet može uništiti farbu na vašem automobilu? 

Ptičji izmet sadrži mokraćnu kiselinu, koja je korozivna i, nažalost, najveći neprijatelj vašeg laka. Ova kiselost može ostaviti ružne tragove na površini boje, tako da osim ako ne volite da trpite mrlje od ptičjeg izmeta, najbolje je isprati zahvaćeno područje što je pre moguće. Kada je vreme toplo boja i lak vašeg auta se šire, dok se ptičiji izmet stvrdnjava i skuplja, nakon hlađenja vašeg auta mogu se pojaviti vidljiv tragovi izazvanim promenom temperature. Zato je važno reagovati što pre ili proveravati vaš auto ukoliko nije stalno u upotrebi. 

Kako da bezbedno uklonite ptičiji nered sa vašeg automobila? 

Voda - Ukoliko se mrlja već skorela, najbolje je koristiti vodu kako bi se mrlja otkravila. Nikako nemojte da ribate ili stružete jer time možete naneti još veću štetu. Izmet nekada ima tragove semenki i zrnevlja koje mogu ogrebati dodatno vaš auto. Najbolji način je da natopite krpu sa vodom i stavite 20 minuta da odstoji na mrlji. Potom sperite vodom, nikako ne trljajte. 

Gazirana voda - Ukoliko imate izmet na staklu automobila, najbolje skinite gaziranom vodom. Karbonizacija jede mokraćnu kiselinu, omogućavajući vam da lakše obrišete nered. (NE koristite slatke gazirane napitke, kao što je kola, jer one mogu uzrokovati više štete vašem vozilu.) Prelijte vodom i pustite da odstoji 60 sekundi. 

Soda bikarbona - Što se tiče domaćih sredstava za uklanjanje ptičjeg izmeta za automobile, soda bikarbona je kralj. U bočici sa raspršivačem pomešajte dve do tri kašike sode bikarbone sa kapljicom sapuna i napunite vrelom vodom. Poprskajte smešu na bilo koju mrlju od ptičjeg izmeta i ostavite je da zasiti područje nekoliko minuta. Isperite crevom – trljanje sode bikarbone sunđerom ili krpom može ostaviti mikroskopske ogrebotine na vašem vozilu.

VD-40 -  može koristiti za pranje suvih ptičjih izmeta sa vašeg automobila. Dobro radi i praktično je bezopasan, tako da nema straha od oštećenja vašeg automobila. Samo poprskajte područje VD-40, ostavite da otkravi ptičji izmet 60 sekundi, a zatim isperite ili obrišite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas