· · Number of comments: 0
GRICKALICE

Uživajte u ukusnim SLANIM ZALOGAJIMA: Napravite domaća bavarska peciva (RECEPT)

Ova domaća peciva uneće u vaš dom duh Bavarske

1660079806_peciva.png
Foto: InstagramScreenShot/moja_taverna

Bavarska peciva odličan su izbor za večenje grickalice, ali mogu poslužiti i kao ukusne kifle za sendviče za naredno jutro.

Pročitajte još: Delikates od TIKVICA I SLANINE: Specijalitet kom još niko nije odoleo (RECEPT/VIDEO)

Donosimo vam jednostavan recept koji ćete obožavati...

Sastojci:

  • 450 grama mekog brašna tip 400
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 280 mililitara toplog mleka
  • 3-4 kašike maslinovog ulja.

Sastojci za kuvanje:

  • 3 litra vode,
  • 60 grama sode bikarbone
  • krupna morska so za posipanje

Priprema:

U 450 grama brašna napravite udubljenje, sipajte kvasac šećer i toplo mleko pa ostavite oko 10 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte so i ulje i zamesite tvrdo testo. Pokrijte ga folijom i krpom i ostavite da naraste.

Naraslo testo premesite pa ga podelite i napravite željene oblike. Pokrijte ih krpom i ostavite da narastu.

U dubljoj i većoj šerpi stavite vodu da se kuva. Kada provri sipajte sodu bikarbonu, prokuvajte 1 minut pa ubacite peciva da se prokuvaju do 1 minut. Spremite da vam budu blizu, spustite u vodu, kada spustite poslednji brojite do 30, i onda vadite po mogućstvu redom kojim ste stavljali. Izvadite ih rešetkastom kašikom na krpu da se ocede, pa prebacite na papir za pečenje, zasecite, pospite morskom solju i pecite ih na 220 stepeni oko 20 minuta, a svakako prilagodite pečenje svojoj rerni.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.