Oglas
· · Komentari: 0

Slana peciva sa pavlakom i susamom: Ukusnija od onih u pekari, nestaće sa tanjira u tren oka (RECEPT/VIDEO)

Dopašće se apsolutno svima

1695277506_pletenice.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za preukusno pecivo sa pavlakom i susamom. Doručak za čistu desetku!


Potrebno je :
300 ml mleka
20 gr kvasca
2 kašicice šećera
1 kašičica soli
200 gr kisele pavlake
3 kašike ulja
800-900 gr brašna
200 gr susama
 

Priprema:

  1. U malo mleka izdrobiti kvasac, dodati šecer i izmešati. Ostaviti 5 minuta da kvasac nadođe. Sipati ga u vanglu pa dodati ostatak mlakog mleka. Brašno, ulje so zamesiti i glatko mekse testo. Mesiti da se ne lepi za prste. 
  2. Pokriti da naraste, a zatim istresti na sto koje ste malo pobrašnjivili. 
  3. Podeliti 4 loptice po 100 gr. i 8 kuglica po 80 gr obraditi ih rukom pa pokriti. Veće loptice valjati na stolu duzine 50 cm zatim napraviti mali krug tako da vam visi veća dužina koju ce te okomotati oko kruga formirajuci đevrek. Poprskati vodom i uvaljati u susam.
  4. Manje loptice takođe izvaljate u kraći valjak jedan takođe poprskati vodom i uvaljati u susam. Drugi isti razvući u valjak pa isplesti pletenicu sa onim sto je uvaljan u susam.
  5. Poređati u podmazan pleh, Kad malo odmori žumancetom premazati pletenice onaj deo što nema susama. 
  6. Ako ostane testa umesiti mali hleb kao sto sam ja uradila u filmu. Peci na 220 stepeni oko 30-40 minuta. Uživajte u sjajnom ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas