Oglas
· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

Čokoladno i NEODOLJIVO: Isprobajte čokoladice na zdraviji način (RECEPT)

Ukoliko volite slatkiše, neka oni budu zdravi i domaći

1678312575_snikers.png
Foto: Instagram/zdrava_sofijina_hrana
Oglas

Zaboravite na kupovne poslastice pune šećera, emulgatora i brojnih drugih sastojaka koji nisu baš toliko zdravi. Donosimo vam recept za domaće čokoladice koje su zdrave i možete ih podeliti sa svojim najmilijima...

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Sastojci za koricu:

  • 50 grama ovsenog brašna 
  • 2 kašičice kakaoa 
  • 2 kašičice meda
  • 2 ravne supene kašike kikiriki putera
  • pola kašičice ekstrakta vanile

Sastojci za fil:

  • 12 svežih urmi 
  • 2 ravne supene kašike kikiriki putera 
  • pola kašičice ekstrakta vanile

Sastojci za glazuru:

  • 100 grama čokolade 
  • kašičica kokosovog ulja 

Priprema:

Sve sastojke za koricu sjediniti rukom kao da mesite. Nemojte da vas brine jer se mrvi to je normalno. Na pek papiru rukama rastanjite smesu i oblikujte u pravougaonik. Ako vam je zgodno možete i bez kalupa već samo na pek papiru( ja sam tako) a možete i kalup dimenzija 20 puta 15 centimetara. Kad oblikujete ubacite u zamrzivač na 10 minuta.

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

U blenderu sjediniti sve sastojke za fil tako da dobijete karamel fil. Videćete da je testura lepa za oblikovanje slobodno rukom ili kašikom rasporedite ravnomerno po korici. Kada rasporedite fil utisnite kikiriki ( pečen neslan) biće vam potrebno i manje od 50 grama, utisnite zbijeno da pokrijete ceo fil kikirijem. Isecite na 5 štanglica i ubacite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne.

Za glazuru, čokoladu otopite sa kokosovim uljem i  prelivajte kašičicom po štanglicama. Vratite u zamrzivač na 20 minuta da se stegne i uživajte.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas