Oglas
· · Komentari: 0

Recept za POSNU BAJADERU: Mnogima omiljeni sitni kolač

Bajadere su čuveni kolač koji se sprema godinama unazad

1671440731_17b1c108b35ab6f015975469218786c771fec10f.jpg
Foto: Jutjub/printskrin/ bakina kuhinja
Oglas

Ovi sitni kolači se uglavnom služe na slavama i kada su praznici, ali može da se jede i uz popdnevnu kafu. Postoji mrsna i posna varijanta, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite posnu bajderu, poslasticu za posni, slavski sto.

Sastojci:

  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 8-9 kašika vode
  • 100 g margarina
  • 130 g posne čokolade
  • Za glazuru:
  • 80 ml slatke pavlake 
  • 100 g posne čokolade

Porčitajte još: Posna pita sa aljmom: Dočekajte goste sjajnim pređelom (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte keks i orahe, pa dobro promešajte. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili. Dobro sjedinite.Tepsiju nauljite, pa sipajte prvo čokoladnu smesu, a zatim i onu sa keksom. Stavite u frižider da se stegne. Pomešajte slatku pavlaku i čokoladu, pa otopite i dobijenom glazurom prelijte kolač. Vratite u frižider da se stegne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas