Oglas
· · Komentari: 0
STARA ZNANJA

Da li znate zašto se luk PLETE, umesto da se jednostavno veže? (VIDEO)

Zalihe crnog i belog luka uvek su na ceni.

1629363587_onion-2060157_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Jeste li čuli za pletenje luka? To je nešto poput francuske pletenice: uzmite desetak glavica luka na kojima su im još pričvršćene stabljike i, počevši od tri, postepeno ga uvijate.

Rezultat je lep, prirodan lanac luka koji se može okačiti u kuhinju i uzeti po potrebi.

Zašto je pletenje luka zapravo bolje?

Pleteni luk nije samo estetski dopadljiv; tehnika pletenja i vešanja omogućava bolju cirkulaciju vazduha oko luka nego skladištenje u kutiji, kanti ili na drugom mestu.

Međutim, ako luk ne koristite odmah, okačite pleteni lanac na hladnom i tamnom mestu da biste ga sačuvali.

Isto se može učiniti i sa belim lukom i ljutikom!

Ukoliko živite u stanu, takođe možete pravilno da čuvate luk, samo što ćete uplateni luk okačiti negde u kuhinji ili ostavi.

U videu ispod pogledajte tehniku pletenja luka i naučite kako da pravilno čuvate cenjeno povrće za dane koji dolaze.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas