· · Коментара: 0
САВЕТИ

ПИРЕ је савршен прилог, а ево ТАЈНЕ како да га направите без ГРУДВИЦА

Можда је лако направити пире кромпир, али свакако не и савршен!

1604668375_Depositphotos_23456632_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Познати кувар Хестон Блументал је ово претворио у умеће, нагласивши да је важно да се припрема одвија у неколико фаза и под одређеном температуром. То ће омогућити да буде лаган, укусан и да се просто топи у устима.

Прочитајте још: Како да исечете и очистите БУНДЕВУ? Једноставно је

Његово упутство за прављење идеалног пиреа је следеће. Прво ољуштите кромпир, па га исеците на подједнаке коцкице. Затим га исперите у посуди под хладном водом, све док течност не постане провидна. Ставите га у хладну, непосољену воду и лагано загревајте док температура не буде око 70 степени.

Мехурићи су кључни!

Кувајте око пола минута на температури између 68 и 73 степена, што значи да вам је за то потребан термометар. Уколико га немате, препознаћете да је то та температура по малим мехурићима који се с времена на време појављују на ивицама шерпе.

После пола сата кромпир оцедите и охладите испирајући га под хладном водом. Ставите га у хладну посољену воду и кувајте док не омекша, али да се не раскува. Процедите га и док је још топао протисните га кроз мало сито. Додајте путер нарезан на коцкице (на кг кромпира иде до 300 г путера). Мешајте, али без миксера.

Прочитајте још: Исхрана за ХЛАДНО ВРЕМЕ: Можете да се опустите

Ставите издробљени кромпир у шерпу на ринглу и полако загревајте додавајући млеко, све док не добијете кремасти пире. Посолите и побиберите. По жељи, можете додати и мало мускатног орашчића или маслиново уље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.