· · Komentari: 0

Saveti za BEZBEDNOST na letnjem odmoru: Ne dozvolite da vam bilo šta pokvari LETOVANJE

Kako se približava toplo vreme i misli se okreću letnjem odmoru, saveti o bezbednosti treba da vam budu na umu

1657127580_go-pro-gd3c3b934c_640.jpg
Foto: Piksabej

Bezbednost tokom letnjeg odmora pomaže da se vi i vaši najmiliji sećate samo dobrog vremena koje ste proveli van kuće. Postoji mnogo stvari koje možete učiniti da zaštitite sebe, svoju porodicu i svoje dragocenosti.

Pročitajte još: Impresivni TRIKOVI koji će vam olakšati naredno PUTOVANJE: Budite efikasni i uštedite novac

Kako biste mogli u potpunosti da se opustite na vašem odmoru i ne dovedete sebe u neprijatne situacije, bitno je da preduzmete sve mere predostrožnosti: 

  • Uzmite samo malo gotovine sa sobom. Ponesite većinu svog novca u obliku kreditnih kartica.
  • Nikada ne stavljajte svoju kućnu adresu na oznake za prtljag. Umesto toga upišite svoj broj telefona.
  • Ako vozite i izgubite se, nemojte se zaustavljati na strani puta da biste proverili mapu. Odvezite se do jarko osvetljenog, javnog mesta da biste to uradili.
  • Nikada ne ostavljajte automobil bez nadzora dok motor radi.
  • Ako idete u razgledanje, pitajte na recepciji hotela da li postoje oblasti koje treba izbegavati.
  • Sa sobom ponesite samo gotovinu koja vam je potrebna za taj dan. Ostatak, kao i sve druge dragocenosti, ostavite zaključane u hotelskom sefu.
  • Koristite kremu za sunčanje širokog spektra koja štiti i od UV-A i od UV-B zračenja od sunca. Trebalo bi da ima SPF ocenu 15 ili više. Nanesite kremu za sunčanje 15-30 minuta pre izlaska na sunce i često je ponovo nanosite. 
  • Ako uzimate bilo kakve lekove, proverite sa svojim lekarom ili farmaceutom da biste bili sigurni da ne izazivaju fotosenzitivnost, što vas čini podložnijim oštećenju kože od ultraljubičastog sunca.
  • Kupajte se samo na plažama koje nadgledaju spasioci.
  • Čak i ako su na dužnosti spasioci, nikada ne ostavljajte dete bez nadzora na plaži ili bazenu.
  • Ako plivate u okeanu i uhvati vas plima ili struja, pozovite pomoć i plivajte dijagonalno preko nje ili sa njom dok se ne oslobodite. Nikada ne pokušavajte da se oslobodite struje plivajući protiv nje.
  • Kad god ste na brodu, nosite prsluk za spasavanje koji je odobrila Obalska straža.
  • Ako ste pili neko alkoholno piće, klonite se vode. Nemojte upravljati čamcem, skuterom ili bilo kojom drugom vrstom plovila.

Pridržavajući se saveta i procedura za bezbednost na letnjem odmoru, smanjujete šanse da vam se pokvari dobar provod. Znajući da činite sve što je potrebno da osigurate svoju bezbednost i bezbednost svojih najmilijih daje vam mir dok se opuštate i zabavljate.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.